Prijeten vonj kvašenih dobrot iz domače kuhinje

Moj čas > Kulinarika in recepti | piše: Fala | 25.11.2019
Ni lepšega kot misel, da nas v hladno jutro prebudi prijeten vonj domače kuhinje.
Družina Fala izdelkov, ki slovijo po vrhunski kakovosti, se je letos povečala za še enega. (foto: Fala)
Družina Fala izdelkov, ki slovijo po vrhunski kakovosti, se je letos povečala za še enega. (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Okusne kvašene dobrote nas spomnijo na tiste jesenske in zimske dni, ko smo nadobudno spremljali vsak korak svoje babice ali mame, ki je v kuhinji skrbno pripravljala kruh, potico, pletenice, polžke, buhtlje ali kolače. Prijeten vonj pečenih dobrot se je razširil po celotnem prostoru in z navdušenjem smo čakali, kdaj bodo okusne dobrote na domači mizi.

Kvašene dobrote in suhi kvas
V prazničnih dneh se pogosto v peki preizkusimo tudi sami. Poleg prazničnih piškotov lahko pripravimo tudi različno kvašeno pecivo, številne vrste domačega kruha in potic, s katerimi bomo navdušili goste ali razvajali domače. Pri peki pa ni pomemben le postopek priprave, vzhajanje testa in čas pečenja. Za okusno, rahlo in sočno pecivo je pomembno tudi, katere sestavine uporabimo. Nepogrešljiva sestavina pri peki kvašenega testa je zagotovo kvas. Uporabimo lahko suhi ali sveži kvas, dejstvo pa je, da bodo ravno zaradi kvasa domače kvašene dobrote bolj rahle, puhaste in aromatične. Na slovenskih tleh znamka Fala že vrsto let gradi in ohranja zaupanje ter spodbuja tradicijo peke s kakovostnim svežim kvasom Fala in kislim testom Fala. Družina Fala izdelkov, ki slovijo po vrhunski kakovosti, se je letos povečala za še enega, Fala suhi kvas. Suhi kvas ima v domači kuhinji prav posebno mesto, saj ga odlikuje enostavnost uporabe in hranjenja. V primerjavi s svežim kvasom suhega ni treba hraniti v hladilniku, obenem pa ima daljši rok uporabe. Uporabljamo ga na povsem enak način kot svežega in tako kot sveži kvas poskrbi, da sta domači kruh in pecivo bolj rahla, obenem pa razvije posebno aromo, ki je lastna le kvasu in kvašenim dobrotam. S Fala suhim kvasom bo peka preprostejša, v domači kuhinji pa bo zadišalo po okusnih kvašenih dobrotah. Nepogrešljiv Fala suhi kvas vas že čaka na prodajnih policah.

Še več boste našli tukaj.

Ne spreglejte nagradne igre Fala! Trenirajte svoj spomin, zaigrajte super igrico in se potegujte za zares lepe nagrade. Kliknite tukaj.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Pašta fižol

Bi nekaj na žlico, a nimate ideje kaj? Predlog za enolo...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripr...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.