Sestavine za 10 palačink:
2 jajci
2,5 dcl mleka
2,5 dcl vode z mehurčki
25 dkg moke
ščep ali dva soli
ščep sladkorja
Priprava: z mikserjem stepite vse navedene sestavine v srednje tekoče testo in specite 10 palačink.
Med peko pripravite kremno polnilo iz naslednjih sestavin:
2 dcl prave alpske smetane za stepanje
10 žlic mletih orehov
1 do 2 žlici lino lade (nutelle)
Smetano najprej stepite v čvrsto, nato ji dodajte orehe in nutelo, ki ju premešate ročno, da dobite penast nadev, s katerim boste polnili palačinke oz ga dodali na krožnik k carskemu pražencu.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.