V študiji je sodelovalo tisoč moških in žensk, starejših od 50 let. Rezultati študije pa so bili zaskrbljujoči, saj so ugotovili, da tisti ljudje, ki jedo meso, sir, imajo za kar dvakrat večjo možnost, da bodo umrli prej kot bi sicer. Poleg tega imajo za štirikrat večjo možnost, da zbolijo za rakom.
Strokovnjaki razlagajo, da so za to krivi proteini, ki so v mesu, siru, jajcih in drugih živalskih proizvodih. Ti pa so glavni krivci za nastanek rakavih obolenj in prehitrega staranja. Zato strokovnjaki svetujejo, da ljudje, ki so starejši od 50 let, jedo čim manj mesa, sira in ostalih živalskih proizvodov. Namesto tega naj raje posežejo po ribah, fižolu, leči, prosu …
Stroka je glede raziskave sicer deljena,. Nekateri zagovarjajo, da morajo tudi starejši ljudje v zmernih količinah jesti meso, sir in ostale živalske proizvode. Britanski strokovnjaki opozarjajo, naj starejši prenehajo s kajenjem, zmerno pijejo alkoholne pijače, se zadosti gibajo in skušajo obdržati zdravo telesno težo.