Ta sladica je navdušila mnoge, spekli jo boste tudi vi!

V prispevku boste našli zelo enostaven recept za neverjetno sladico. Tako vas bo navdušila, da jo boste od sedaj naprej zagotovo pekli tudi vi. Ne verjamete? Preverite sami!
Pripravite enostavno sladico iz jabolk in testa. (foto: You Tube)
Pripravite enostavno sladico iz jabolk in testa. (foto: You Tube)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Jabolčne vrtnice
Za šest okusnih vrtnic boste potrebovali dve jabolki, ki jima odstranite pečke in ju narežete na tanke lističe. V skledo natočite skodelico vode, vanjo dodajte še sok polovice limone in v to mešanico potopite jabolka. Skledo dajte v mikrovalovno pečico ta tri minutke. Če je nimate, lahko uporabite pečico. Nato jabolka odcedite, da se posušijo. V skledico dajte dve žlici marmelade, najboljša je marelična, zmešajte z nekaj žlicami vode. Potrebujete še vlečeno testo, potresite ga z moko in razvaljajte. Nato ga narežite na šest enakih trakov. Vsak trak premažite z marmelado in obložite z rezinami jabolka. Nato testo prepognite in zvijte. Položite v pekač za mafine. Če ga nimate, lahko uporabite tudi manjši pekač in jabolčne vrtnice previdno naložite eno zraven druge. Pecite v pečici na 180 stopinj Celzija, da dobijo lepo zlatorumeno barvo.
 
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Poglejte si video za še bolj nazorno razlago!

Vir videa je You Tube.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Ali lubenica res povzroča napihnjenost? Resnica o poletni osvežitvi

V poletni vročini se težko upremo rezini sočne, rdeče l...

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.