Ta sladica je navdušila mnoge, spekli jo boste tudi vi!

V prispevku boste našli zelo enostaven recept za neverjetno sladico. Tako vas bo navdušila, da jo boste od sedaj naprej zagotovo pekli tudi vi. Ne verjamete? Preverite sami!
Pripravite enostavno sladico iz jabolk in testa. (foto: You Tube)
Pripravite enostavno sladico iz jabolk in testa. (foto: You Tube)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Jabolčne vrtnice
Za šest okusnih vrtnic boste potrebovali dve jabolki, ki jima odstranite pečke in ju narežete na tanke lističe. V skledo natočite skodelico vode, vanjo dodajte še sok polovice limone in v to mešanico potopite jabolka. Skledo dajte v mikrovalovno pečico ta tri minutke. Če je nimate, lahko uporabite pečico. Nato jabolka odcedite, da se posušijo. V skledico dajte dve žlici marmelade, najboljša je marelična, zmešajte z nekaj žlicami vode. Potrebujete še vlečeno testo, potresite ga z moko in razvaljajte. Nato ga narežite na šest enakih trakov. Vsak trak premažite z marmelado in obložite z rezinami jabolka. Nato testo prepognite in zvijte. Položite v pekač za mafine. Če ga nimate, lahko uporabite tudi manjši pekač in jabolčne vrtnice previdno naložite eno zraven druge. Pecite v pečici na 180 stopinj Celzija, da dobijo lepo zlatorumeno barvo.
 
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Poglejte si video za še bolj nazorno razlago!

Vir videa je You Tube.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.