Potrebujete:
50 dag kislega zelja
50 dag krompirja
20
česen
poper
3 žlice masti
1 žlička moke
2 žlici sesekljane čebule
Zelje skuhamo v manjši količini vode, če je prekislo, ga pred kuhanjem operemo. Posebej skuhamo olupljen in na kocke narezan krompir. Krompir ne skuhamo čisto do mehkega, vodo od krompirja ohranimo. Na razbeljeni svinjski masti prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo moko in in še malo popražimo.
Dodamo strt česen, odcejeno kislo zelje in prilijemo zajemalko krompirjeve vode. Solimo, popramo in dodamo kuhan krompir. Pokrijemo in jed kratek čas dušimo, da postane primerno gosta.
Za boljši okus dodamo žlico ocvirkov. Namesto prežganja, lahko pripravimo podmet iz žličke moke in vode ali kisle smetane.
PREBERITE TUDI: Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici
O AVTORICI PRISPEVKA:
Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.