To je recept za najbolj okusen pire krompir!

Imate radi pire krompir? Pa znate pripraviti zares okusnega? V prispevku najdete recept za najbolj okusen pire krompir, kar ste ga kdaj jedli!
Pripravite pire krompir po francoskem receptu. (foto: Freepik.com)
Pripravite pire krompir po francoskem receptu. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Krompir je živilo, ki je na naših kuhinjskih mizah zelo pogosto. To živilo lahko pripravljamo na različne načine. Lahko ga kuhamo, pečemo, pripravljamo z raznimi dodatki. Odlično se poda tako k zelenjavi kot tudi k mesu. In mnogi si brez njega kosila ne znajo predstavljati.

Če tudi vi spadate med ljubitelje krompirja in če imate radi pire, potem ga pripravite po sledečemu receptu. Prihaja naravnost iz francoske kuhinje, po temu receptu pa ga pripravljajo najboljši kuharji. Če boste med branjem recepta nekoliko skeptični, pa bo vsaka skrb izginila, ko boste dali v usta prvo žlico po receptu pripravljenega pire krompirja. Okus je zares božanski!

Za pripravo pire krompirja boste potrebovali sledeče sestavine: kilogram krompirja, 500 gramov naribanega sira, dva stroka česna, 30 gramov masla, žlica kisle smetane, sol in poper po okusu.

Krompir olupite, narežite na kocke in ga skuhajte. Ko je mehak, odstavite, odlijte vodo, nato pa mu dodajte na zelo drobno sesekljan česen. Dobro pretlačite, uporabite lahko tudi palični mešalnik. Nato še na vroč krompir dajte maslo in kislo smetano ter mešajte, dokler se maslo povsem ne raztopi. Nato dodajte še sir in mešajte, da se sir lepo poveže s krompirjem. Še solite in poprajte po okusu in servirajte.

Tako okusnega pire krompirja še niste jedli!

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Grmada

V prispevku boste našli recept za sladko grmado, po kat...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...

KUHALNICA: Govedina z bučnim oljem

Ko kuhamo govejo juho nam vedno ostane kakšen kos goved...

Iz Jožičine kuhinje: Mrzla vinska krema

Poznate recept za mrzlo vinsko kremo? Enostaven je in o...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

3 super živila, ki pomagajo pri hujšanju in veljajo za ekspresne toplice maščob

Spoznajte 3 super živila, ki dokazano pomagajo pri hujš...

KUHALNICA: Kako pripravimo orado na žaru

Orada, kraljica Jadrana. Orada na žaru je ena najokusne...

Iz Jožičine kuhinje: Oblečene jagode

Sezona jagod se je pričela, z njo pa prihaja tudi zelo ...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.