Iz Jožičine kuhinje: Česnova juha s timijanom

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za zdravo in okusno juho.
Česnova juha (foto: Jožica Ostrožnik)
Česnova juha (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Imate kaj slabe vesti, ker nič ne naredite za svoje zdravje?
Zdajle imate najboljšo priložnost, da popravite to napako in že boste korak bližje zdravemu načinu življenja.

Tudi sama nisem vedela, da je česnova juha tako zdrava in dobra, dokler je nisem pripravila v domači kuhinji.

Za 4 osebe boste potrebovali:

2 žlici oljčnega olja
2 čebuli (ali več šalotk)
16 strokov (zrn) česna
2 krompirja
1 dcl belega suhega (ali polsuhega) vina
1 l jušne osnove
sol
1 dcl sladke smetane
popečen kruhove kocke in
timijan

Priprava:

V ponev damo oljčno olje, dodamo sesekljano čebulo in strt česen. Pokrito dušimo na nizki temperaturi 15 do 20 minut oziroma dokler se ne zmehčata, vendar ne smeta porumeneti, sicer bo juha grenka. Vmes večkrat pomešamo.

Dodamo belo vino in malo počakamo, da alkohol izhlapi.
Nato dodamo olupljen in narezan krompir, jušno osnovo, posolimo in zavremo. Kuhamo 40 minut. Juho malo ohladimo, nato jo zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo sladko smetano in juho znova segrejemo.

Prelijemo jo v jušnik in vložimo popečene kruhove kocke s timijanom.
Za lepši izgled ji lahko okrasimo s sladko smetano.

Kruhove kocke s timijanom pripravimo tako, da dodamo na olje sesekljan timijan, dodamo kruhove kocke in nekajkrat premešamo.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Počitniški recept: Hokaido bučke

Počitnice so tu, bliža se tudi noč čarovnic. Idealen ča...

Iz Jožičine kuhinje: Okusna in preprosta jabolčna pita

V prispevku boste našli recept za zelo okusno in prilju...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Razpočnice

V prispevku boste našli super recept za žemljice - razp...

Iz Jožičine kuhinje: Kavina rolada

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za vse ljubitelje ka...

Iz Jožičine kuhinje: Sok hruške s korenčkom

Če imate tudi vi polno domačih hrušk in korenja, lahko ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.