Testo:
1 kocke kvasa Fala
2 dl mleka
500 g bele moke
70 g kisle smetane
60 g masla
30 g sladkorja
2 jajci
1 rumenjak
1,5 male žličke soli
Nadev:
500 g korenja
250 g kokosove moke
150 g sladkorja
100 g skute
100 g mascarpone sirčka
2 dl mleka
2 žlici ruma
1 beljak
Šopek melise
1 jajce za premaz
Kvas Fala raztopimo v toplem mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo vse ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi, med mešanjem dodajamo zmehčano maslo, na koncu na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo in postane testo gladko. Posodo pokrijemo in pustimo testo na toplem vzhajati.
Med vzhajanjem pripravimo nadev. Korenje skuhamo, a naj ostane še čvrsto, nato ga naribamo, primešamo vrelo mleko in zmešamo s paličnim mešalnikom. Nato vročo zmes postavimo na ogenj, dodamo kokosovo moko in sladkor (dve žlici ga pustimo za sneg) in med mešanjem pustimo kakšno minuto na vročini. Ohladimo. Beljak stepemo v trd sneg ob postopnem dodajanju dveh žlic sladkorja. V ohlajen nadev primešamo sneg, skuto, mascarpone in rum. Meliso nasekljamo.
Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut. Spočito testo razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo z nadevom in posujemo nasekljane lističe melise. Nadevano testo zvijemo v zavitek. Tega položimo v namaščen model in damo ponovno na toplo vzhajati.
Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo pri 175 °C približno 50 minut, da se dobro prepeče. Pečeno potico pustimo nekaj minut v modelu, kasneje pa jo še mlačno stresemo iz modela in pustimo, da se do konca ohladi.