Če imate tudi vi radi okus oranžne hokaido buče, potem izkoristite ta super recept in jo pripravite še malce drugače. Odlična je tudi v pečenem kruhu. Da, prav ste prebrali. Bučni kruh je zelo dober, zdrav, postrežete ga lahko skupaj z raznimi okusnimi zelenjavnimi ali mesnimi namazi, lahko pa ga jeste kot pecivo.
Zanj boste potrebovali dve jajci, 50ml oljčnega olja, 50ml medu, 100g bučnega pireja, dve žlici pretlačene banane, žličko rjavega sladkorja, ščep soli, dve žlički pecilnega praška, cimet, pol skodelice vode, skodelico ovsenih kosmičev, 100g mandljeve moke, 250g moke.
Najprej ogrejte pečico na 180 stopinj Celzija, nato v večjo skledo dajte jajca, bučni pire, banano, med in oljčno olje. Dobro zmešajte in dodajte še sladkor, pecilni prašek, sol, cimet in spet mešajte. Nato dodajte še preostale sestavine: ovsene kosmiče, mandljevo moko, navadno moko in oblikujte v hlebček.
Dajte ga v pečico in pecite približno 40 minut. Ko je pečen, ga zavijte v moker serviet in pustite deset minut. Nato ga odvijte in pustite, da se pohladi.
Dober tek!