Zdravje na mizi: Domači bučni kruh

Ste že slišali za bučni kruh? Poleg tega, da je izredno okusen, je tudi zelo zdrav. Priprava je enostavna, recept najdete v prispevku.
	Pripravite malce drugačen kruh. (foto: freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Pripravite malce drugačen kruh. (foto: freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Če imate tudi vi radi okus oranžne hokaido buče, potem izkoristite ta super recept in jo pripravite še malce drugače. Odlična je tudi v pečenem kruhu. Da, prav ste prebrali. Bučni kruh je zelo dober, zdrav, postrežete ga lahko skupaj z raznimi okusnimi zelenjavnimi ali mesnimi namazi, lahko pa ga jeste kot pecivo.

Zanj boste potrebovali dve jajci, 50ml oljčnega olja, 50ml medu, 100g bučnega pireja, dve žlici pretlačene banane, žličko rjavega sladkorja, ščep soli, dve žlički pecilnega praška, cimet, pol skodelice vode, skodelico ovsenih kosmičev, 100g mandljeve moke, 250g moke.

Najprej ogrejte pečico na 180 stopinj Celzija, nato v večjo skledo dajte jajca, bučni pire, banano, med in oljčno olje. Dobro zmešajte in dodajte še sladkor, pecilni prašek, sol, cimet in spet mešajte. Nato dodajte še preostale sestavine: ovsene kosmiče, mandljevo moko, navadno moko in oblikujte v hlebček.

Dajte ga v pečico in pecite približno 40 minut. Ko je pečen, ga zavijte v moker serviet in pustite deset minut. Nato ga odvijte in pustite, da se pohladi.

Dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Premagajte težave z ožiljem s kompresijskimi nogavicami OFA 365

Težave z žilami na nogah so zelo pogost pojav, vzrok za...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.