Rezultati iskanja

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

image
K. R. | 17.4.2025
Moj navdih > Tradicija in običaji
Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu, a naši predniki so praznik obeleževali nekoliko drugače – s preprostimi, a simbolno bogatimi jedmi, ki so bile globoko povezane z naravnim cikl...   >

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

image
K. R. | 14.4.2025
Moje zdravje > Prehrana
Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične dobrote, vendar za vse to ni enako prijetno obdobje – tisti z občutljivim želodcem se pogosto srečajo z napihnjenostjo, zgago, bolečinami ali počas...   >

Ideja za silvestrsko sladico: Skutina potica

image
Karmen Valant | 27.12.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Poleg vseh dobrot tudi na zadnjo noč v letu na mizo postavimo nepogrešljivo tradicionalno orehovo potico. Poleg orehove potice pa lahko tokrat goste presenetimo z okusno skutino potico. Pripravimo jo ...   >

S čim Slovenci obdarujemo najbližje?

image
Uredništvo Mojaleta.si | 18.12.2024
Aktualno > Zanimivosti
Kaj najraje naročamo med božično-novoletnim prazniki? S čim obdarujemo najbližje?   >

Božično - novoletni jedilnik: Kako pripravimo pravo božično pojedino?

image
Karmen Valant/ Uredništvo MojaLeta | 13.12.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Predstavljamo vam nekaj odličnih receptov za pravo božično-novoletno pojedino: predjedi, juhe, glavne jedi in sladico.   >

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

image
Karmen Valant | 11.12.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in se posedejo za praznično pogrnjeno mizo. Pripravimo lahko različne jedi, primerni so krekerji, ki jih ponudimo z namazom iz jajčevcev ali z paštet...   >

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

image
Jožica Ostrožnik | 12.4.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihječa, posolanka, ognjišna potica...): včasih so pri peki kruha gospodinje dale na stran pol kilograma mladega, še ne dovolj vzhajanega testa, ga ra...   >

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

image
Karmen Valant | 30.3.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, to je pekač potičnik izdelan iz žgane gline, porcelana ali kakšnega drugega materiala. Receptov za potico je veliko, tukaj bom predstavila recept...   >
Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.