100 let kvasa Fala

Aktualno > Zanimivosti | piše: Fala | 4.6.2020
Vsem dobro poznani kvas Slončka Fala praznuje letos častitljivih 100 let!
Fala praznuje 100 let.
Fala praznuje 100 let.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Njegovo rojstvo sega v leto 1920, ko so v francoskem mestu Strasbourg zaradi lokalnih potreb po kvasu razvili proizvodnjo kvasa, ki je del velike Skupine Lesaffre. S Fala Slončkom smo neizmerno ponosni, da je kvas Skupine Lesaffre prisoten v vsakem tretjem kruhu na svetu. Fala kvas se je na slovenskih tleh ustalil že pred davnimi leti in od takrat ostaja nepogrešljiva sestavina v kuhinji številnih gospodinjstev.

Svežemu kvasu Fala, ki ostaja že stoletje nespremenjen in sestavljen le iz kvasnih celic skrbno izbrane družine kvasovk, se je v zadnjih letih pridružilo tudi kislo testo Fala in suhi kvas Fala. Družina izdelkov Fala se ponaša s svojo vrhunsko kakovostjo in brezhibnim delovanjem, kar potrjujejo že generacije zvestih uporabnikov in ljubiteljev Fala Slončka.

Častitljivo obletnico blagovne znamke Fala smo se odločili obeležiti skupaj z vami, vašo dediščino in spomini. V kolikor hranite doma stare recepte za kruh ali kvašeno pecivo, stare fotografije, pripomočke za peko ali le zgodbe in spomine vaših babic ali prababic o kvasu ali peki, nam lahko te fotografije, recepte ali zgodbe posredujete do 15. avgusta na fala.sloncek@gmail.com ali na naslov Lesaffre Slovenija, Obrtniška 6f,1 370 Logatec. Skupaj z vami bomo ustvarili knjigo 100 let receptov in spominov Fala Slončka, ki jo boste v dar prejeli tudi sami.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Najnovejše iz raziskav: ali je savna odrešitev za ljudi z depresijo?

Raziskovalci odkrivajo, da naj bi imeli ljudje, ki trpi...

Ekskluzivno za bralce MojaLeta: 15% popust v Termah Dobrna

Naj bo razvajanje v topli termalni vodi, sproščanje v s...

Recept: Japonski cheesecake (božansko dobra sladica)

Japonski cheesecake ali Japanese soufflé cheesecake, je...

Kako prepoznati manipulatorja?

Laži, sprenevedanje, popačenje situacije, izsiljevanje,...

Halo, kličejo goljufi! Kako vam z računa ukradejo denar?

Spletni goljufi od nas vedno želijo dobiti denar. A svo...

Recept: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Iščete spletno romanco? Kako varno na spletni zmenek?

Varni na internetu so pripravili nekaj navodil, kako va...

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Ameriški krofki (donutsi) iz pečice

Za vse, ki imate radi slastne ameriške krofke. Jožica r...

Metka Klevišar: OSTANE VELIKO NEIZREČENEGA

Veliko govorimo, pa pogosto o čisto nepomembnih stvareh...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.