Babičina kuhinja po naše

Moj čas > Knjige | piše: Uredništvo | 13.12.2016
Otroci osnovnih šol in Anka Peljhan obujajo zgodovino slovenske kulinarike.
Babičina kuhinja po naše (založba Učila)
Babičina kuhinja po naše (založba Učila)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Da bi zgradili trdne temelje prihodnosti, moramo poznati lastno zgodovino, tudi na krožniku. Slovenski osnovnošolci so znova razgrnili tančice lastne prehranske kulture in jedi svojih prednikov pripravili 'po svoje' ali po zadnjih kulinaričnih zapovedih, na način, ki privablja tudi najzahtevnejše jedce. Prisluhniti naravi, kulturi, ki je postavila temelje današnjemu razvoju in prehranjevalnemu sistemu, pomeni znati pripraviti jedi na sodoben, današnjemu zahtevnemu jedcu primeren ter očem prijazen način.

S svojimi kuharskimi izkušnjami in velikim navdušenjem so v sodelovanju s prenekaterimi kuharskimi mojstri ustvarili okuse ali kreacije, ki bi si zaslužili postati gastronomski predstavniki posameznih mikroregij ali razlog za obisk domačih gostov ali gostov iz tujine.

Slovenija se lahko ponosno postavi ob bok kulinaričnim velesilam sveta, saj ponuja široko paleto značilnih in okusnih jedi, ki jih skozi projekt obujanja prehranske kulturne dediščine oživljajo osnovnošolci.

Še več najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Milena Miklavčič: "Verjemite, ni hujšega, kot molčati, ko bi morali spregovoriti"

Zdi se mi, da še nikoli v zadnjih sto letih ni bilo tol...

Prihaja največji festival za starejše v Evropi! Festival za 3. življenjsko obdobje

Obiščite največji dogodek za starejše v Evropi že 23. F...

Metka Klevišar: ŽELELA JE OHRANITI SVOJO NEODVISNOST

Živela je sama v stanovanju in ob nedeljah so se ob nje...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

TELOVADIMO: Enostavne vaje za razbremenitev kolkov (+ video)

Kolk je tisti del našega telesa, ki je za našo mobilnos...

Recept: Goveji ragu z mletim mesom

Danes bomo pripravili goveji ragu, ki ga postrežemo s t...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (21.10 - 27.10. 2024)?

Obdobje Sonca v škorpijonu, v katerega se podajamo v to...

Izšla je prva knijga o biohackingu v Sloveniij!

Na gala otvoritvi v hotelu Plaza v Ljubljani, je po pi...

Zgodba petih prostorov za bolj kakovostno življenje starejših in ljudi z invalidnostmi

V dvorani Državnega sveta Republike Slovenije je pred k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.