Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za izjemno okusno in hkrati lahko kosilo.
Če ne vesta, kaj bi skuhali za kosilo, imamo idejo za vas. (Foto: Karmen Valant)
Če ne vesta, kaj bi skuhali za kosilo, imamo idejo za vas. (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Piščančje prsi s papriko in dušenim rižem so odlična ideja za lahko kosilo. V današnjem receptu bomo piščančje prsi pripravili z rdečo in rumeno papriko, dodali bomo še nekaj češnjevih paradižnikov. Kot prilogo bomo postregli dušen riž, kuhan v piščančji jušni osnovi. 

Piščančje prsi s papriko lahko obogatimo z olivami ali pa dodamo različne sorte paprike.

Sestavine za piščančje prsi s papriko:

1/2 kg piščančjih prsi
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
5 češnjevih paradižnikov
3 šalotke
poper, sol, sladka paprika
olivno olje
2 skodelici riža
1/2 kozarčka belega vina
nekaj koščkov masla

Preberite tudi: Recept: Domača paradižnikova mezga

Recept za piščančje prsi s papriko po korakih

Piščančje prsi narežemo na enako velike kose, ter jih začinimo s soljo, poprom in mleto rdečo papriko. Meso pokrijemo s folijo in pustimo eno uro počivati. 

Rdečo in rumeno papriko operemo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Češnjeve paradižnike prerežemo na polovico, šalotko drobno sesekljamo.

V večji ponvi segrejemo malo olivnega olja, dodamo drobno sesekljano šalotko in jo na nizkem ognju dušimo pet minut.
Dodamo na trakove narezano rdečo in rumeno papriko, premešamo in počasi dušimo deset minut.

Dodamo na polovičke narezane češnjeve paradižnike, solimo in popramo, ter počasi dušimo 15 minut.

V drugi ponvi močno segrejemo malo olivnega olja in z obeh strani popečemo začinjene piščančje prsi.

Piščančjim prsim dodamo papriko s paradižnikom, prilijemo malo belega vina in počasi dušimo 15 minut.

Vmes meso večkrat obrnemo, po potrebi prilijemo malo vina in vroče piščančje juhe. Meso dušimo pokrito, da se ne izsuši.

Piščančje prsi postrežemo z dušenim rižem.

Preberite tudi: Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Recept za dušen riž

V ponev zlijemo malo olivnega olja in nekaj minut pražimo riž. Prilijemo malo belega vina in na visoki temperaturi kuhamo toliko časa, da se vino pokuha.

Prilijemo dve zajemalki vroče piščančje juhe, premešamo in počasi kuhamo. Ko juha skorja povre, prilijemo še zajemalko juhe in spet počasi kuhamo.

Ko je riž kuhan, ogenj ugasnemo in po vrhu položimo nekaj koščkov masla. Pokrijemo in pustimo, da se okusi pomešajo.

Preberite tudi: Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Ideje za kosilo Recepti jedi Piščančje jedi
Morda te zanima tudi:

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recepti za zdrava kosila: Losos na žaru s šparglji

Recepti za zdravo kosilo! Zdrava prehrana je ključ do b...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jagode v čokoladi

"Jagode in čokolada, ne razmišljaj, ko si mlada, srce n...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.