Piščančje prsi s papriko in dušenim rižem so odlična ideja za lahko kosilo. V današnjem receptu bomo piščančje prsi pripravili z rdečo in rumeno papriko, dodali bomo še nekaj češnjevih paradižnikov. Kot prilogo bomo postregli dušen riž, kuhan v piščančji jušni osnovi.
Piščančje prsi s papriko lahko obogatimo z olivami ali pa dodamo različne sorte paprike.
Sestavine za piščančje prsi s papriko:
1/2 kg piščančjih prsi
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
5 češnjevih paradižnikov
3 šalotke
poper, sol, sladka paprika
olivno olje
2 skodelici riža
1/2 kozarčka belega vina
nekaj koščkov masla
PREBERITE TUDI: Recept: Domača paradižnikova mezga
Recept za piščančje prsi s papriko po korakih
Piščančje prsi narežemo na enako velike kose, ter jih začinimo s soljo, poprom in mleto rdečo papriko. Meso pokrijemo s folijo in pustimo eno uro počivati.
Rdečo in rumeno papriko operemo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Češnjeve paradižnike prerežemo na polovico, šalotko drobno sesekljamo.
V večji ponvi segrejemo malo olivnega olja, dodamo drobno sesekljano šalotko in jo na nizkem ognju dušimo pet minut.
Dodamo na trakove narezano rdečo in rumeno papriko, premešamo in počasi dušimo deset minut.
Dodamo na polovičke narezane češnjeve paradižnike, solimo in popramo, ter počasi dušimo 15 minut.
V drugi ponvi močno segrejemo malo olivnega olja in z obeh strani popečemo začinjene piščančje prsi.
Piščančjim prsim dodamo papriko s paradižnikom, prilijemo malo belega vina in počasi dušimo 15 minut.
Vmes meso večkrat obrnemo, po potrebi prilijemo malo vina in vroče piščančje juhe. Meso dušimo pokrito, da se ne izsuši.
Piščančje prsi postrežemo z dušenim rižem.
PREBERITE TUDI: Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci
Recept za dušen riž
V ponev zlijemo malo olivnega olja in nekaj minut pražimo riž. Prilijemo malo belega vina in na visoki temperaturi kuhamo toliko časa, da se vino pokuha.
Prilijemo dve zajemalki vroče piščančje juhe, premešamo in počasi kuhamo. Ko juha skorja povre, prilijemo še zajemalko juhe in spet počasi kuhamo.
Ko je riž kuhan, ogenj ugasnemo in po vrhu položimo nekaj koščkov masla. Pokrijemo in pustimo, da se okusi pomešajo.
PREBERITE TUDI: Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki
O AVTORICI PRISPEVKA:
Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.