Ko se enkrat odločimo, da bomo pričeli živeti bolj zdravo, se spremeni tudi naš jedilnik. Z zdravimi živili pa nam uspe, da se znebimo odvečnih kilogramov. Še posebej pa strokovnjaki za prehrano priporočajo, da na jedilnik dodamo čim pogosteje stebelno zeleno. Z njeno pomočjo naj bi bilo hujšanje veliko bolj enostavno.
Zakaj jesti zeleno?
Sveža zelena je odlična v solati in je izredno zdrava. Pomaga čistiti črevesje, ureja prebavo, priporočljiva pa je tudi za vse, ki imajo težave z visokim holesterolom. Vsebuje elektrolite, bogata je z vitaminom C. strokovnjaki za prehrano pravijo, da je najbolj učinkovita, če jo jemo v kombinaciji z jabolkom in korenjem.
Kako pripraviti zeleno?
Najbolj zdrava je surova. Očistite jo in narežite na kocke, dodajte še naribano sveže korenje in jabolko. Dodajte še nekaj sesekljanih orehov ali mandljev. Začinite takšno solato še z limonovim sokom in oljčnim oljem. Solite po okusu. Premešajte in pojejte kot samostojen obrok.
Tako pripravljena solata je lahko odlična in zelo zdrava večerja.