Bi radi shujšali, okrepili zdravje in se zaščitili pred rakom, demenco? Samo to popijte!

Moje zdravje > Alternativa | piše: Katka Kos | 4.2.2020
Je ena najmočnejših začimb na svetu. Če pa ga skuhate v vreli vodi, se njegova moč okrepi. Preberite, kako zdravilen je in ga pričnite uporabljati.
Ingver pomaga pri hujšanju. (foto: FreePhotos.net)
Ingver pomaga pri hujšanju. (foto: FreePhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ingver in voda, to je vsa skrivnost. Ampak, mnogokrat je tako, da so rešitve popolnoma preproste. Ingver pospešuje metabolizem, ekspresno topi odvečno maščobo in pomaga pri hujšanju. Tudi segreva naše telo, ga ščiti pred virusi, lajša želodčne težave, študije so pokazale celo, da je tako močan, da preprečuje razvoj rakavih celic in demence.

Ga uporabljate? Če ga še ne, vam bo na začetku okus morda malce nenavaden. Potrebno se ga je privaditi. In pa vedeti morate tudi, da dlje časa, ko bo vrel v vodi, bolj pekoč bo.

Če morda jemljete kakršna koli zdravila, če imate težave z zdravjem ali pa, če ste starejši od 60 let, se pred uporabo posvetujte še s svojim zdravnikom.

Ingver prihaja iz Azije, pri nas se ga lahko kupi že kar nekaj časa. Je pa tudi naša stara rastlina, na katero smo morda malce pozabili, podobna ingverju. To je hren. Tudi slednji je zelo zdravilen. Še posebej v času prehladnih obolenj, saj čisti, krepi in zdravi dihalne poti. Večkrat se spomnite nanj in ga nekaj ščepcev naribanega dodajte že pripravljenim jedem.

Ingver vsebuje veliko kalcija, fosforja, vitamina C in močne antioksidante. Pomaga proti bolečinam v sklepih, mišicah in kosteh, deluje proti vnetjem v telesu, nepogrešljiv je tudi pri lajšanju revme, artritisa, pomaga pri zdravljenju raka prostate debelega črevesja, jajčnikov in dojk.

Uporabljate lahko ingver v prahu, je pa seveda bolj zdravilen svež, torej presni koren ingverja. Tega olupite toliko kot ga boste potrebovali, na drobno naribajte in je.

Recept, ki krepi zdravje, ureja prebavo, pomaga pri hujšanju
Potrebujete liter in pol vode, zavrite jo. Nato dodajte za približno pet centimetrov velik koren ingverja. Tega prej seveda olupite in naribajte ali pa na drobno narežite. Na zmerni temperaturi kuhajte nekaj minutk, nato pa odstavite in pokrijte. Po približno dvajsetih minutah precedite in še topel napitek pijte po skodelicah.

Najboljši rezultati bodo, če boste prvo skodelico popili že zjutraj na tešče. Dnevno popijte eno do dve skodelici, preostanek shranite v hladilniku in pogrejte naslednjega dne.

Če bi radi s pomočjo napitka shujšali, potem veste, kako to gre. Ingverjev napitek je le pomoč in ne čudežna formula. Gibanje in zdrava prehrana, pa bo lažje.

Morda te zanima tudi:

Obveščamo: Starejši, od jutri dalje so za vas pravila spremenjena!

Od jutri dalje za ranljivejšo skupino oseb, med katere ...

Pomemben vitamin, ki krepi kosti in imunsko odpornost

Ne sme nam ga primanjkovati, sploh v času, ko je več mo...

Inštitut za varstvo pacientov: »Zdravje ljudi je na prvem mestu«

V trenutnih razmerah Inštitut za varstvo pacientov (IVP...

Koronavirus: So kadilci bolj dovzetni za okužbo?

Kadilci so na splošno bolj dovzetni za okužbe dihal, pr...

Aronija, kraljica med antioksidanti, krepi imunski sistem

Aronija krepi imunsko odpornost, ščiti pred virusi in b...

UKC Ljubljana in UKC Maribor: Stanje glede koronavirusa na današnji dan, 18. 3. 2020

Iz UKC Ljubljana in Maribor prihajajo pomembna obvestil...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.