Če piščanca ne pripravljate pravilno, je lahko nevaren!

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 3.12.2014
Ali ste vedeli, da je piščančje meso lahko zelo neravno za vaše zdravje, če ga ne pripravljate pravilno? Vsebuje namreč bakterijo, ki lahko povzroči hude težave. Več v prispevku.
Piščančje meso dobro prepecite. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Piščančje meso dobro prepecite. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Britanski strokovnjaki svetujejo, da piščančje meso najprej zamrznete, šele nato ga odmrznete in uporabljate za peko. Tako se boste ognili morebitni zastrupitvi s hrano. šest od desetih kosov piščančjega mesa, ki ga lahko kupimo v supermarketih, je na testu vsebovalo smrtonosno bakterijo, ki letno samo v Veliki Britaniji zastrupi pol milijona ljudi, piše Daily Mail.

Strokovnjaki zato svetujejo, da je bolje meso pred uporabi zamrzniti, tako preprečite, da bi se bakterije razmnoževale. Tudi, ko pripravljate meso za peko, morate biti previdni. Nikar piščančjega mesa ne umivajte, s tem namreč lahko povzročite, da se bakterije širijo še na vaše roke, na kuhinjski pult in okolico. Ko meso enkrat odmrznete, da postavite naravnost v ponev in specite. Čas peke nekoliko podaljšajte, s tem boste zagotovili, da bo zares dobro pečeno, preprečili boste, da bi preživela bakterija.

Kljub temu, da se držite teh navodil, pa je prav, da poznate znake zastrupitve z mesom. Ti se lahko pojavijo dva do pet dni po zaužitju. Lahko pride do slabosti, bolečin v trebuhu, driske, bruhanja, slabega počutja, celo povišane telesne temperature. Če je vaše zdravje nekoliko slabše, lahko pride tudi do zapletov, zato je prav, da obiščete zdravnika.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Psihološko - socialna prilagoditev na starost: Osamljenost je tiha rana sodobnega časa

Ljudje so od nekdaj živeli v skupnostih. Člani skupnost...

Največji sovražnik farmacije - soda bikarbona

Soda bikarbona je velik sovražnik farmacije, saj je zel...

Ljudske modrosti proti prehladu: preizkušeni nasveti za hitro okrevanje

Prehlad je neprijetna, a pogosta zdravstvena težava, zl...

Kako se zavarovati pred virusi: praktični nasveti za zimske dni

Zima prinaša nižje temperature in večje tveganje za oku...

Prepoznajte in odpravite težave z zamaščenimi jetri

Zamaščena jetra postajajo vse pogostejša zdravstvena te...

Štiri zdrave navade za dokazano krepitev odpornosti pozimi

Zima je lahko za starejše ljudi zahtevno obdobje, saj s...

Senzor Dexcom G7: Prihodnost obvladovanja sladkorne bolezni

Za obvladovanje sladkorne bolezni predstavlja neprekinj...

7 ključnih dejstev o aritmiji, ki jih morate poznati

Aritmija je motnja srčnega ritma, pri kateri srce bije ...

Izšla je januarska revija Vzajemnost 2025

Stare hiše so bile zdrave, saj so znali naši predniki s...

9 koristnih nasvetov, kako se spoprijeti s kronično boleznijo

Življenje s kronično boleznijo prinaša nešteto izzivov,...

Kako se pogovarjati z ljubljeno osebo, ki ima demenco

Komunikacija z osebami, ki živijo z demenco, je lahko z...

Metka Klevišar: Dovoli si tudi nič delati

So ljudje, ki neverjetno veliko naredijo, ki si ne vzam...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.