Če piščanca ne pripravljate pravilno, je lahko nevaren!

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 3.12.2014
Ali ste vedeli, da je piščančje meso lahko zelo neravno za vaše zdravje, če ga ne pripravljate pravilno? Vsebuje namreč bakterijo, ki lahko povzroči hude težave. Več v prispevku.
Piščančje meso dobro prepecite. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Piščančje meso dobro prepecite. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Britanski strokovnjaki svetujejo, da piščančje meso najprej zamrznete, šele nato ga odmrznete in uporabljate za peko. Tako se boste ognili morebitni zastrupitvi s hrano. šest od desetih kosov piščančjega mesa, ki ga lahko kupimo v supermarketih, je na testu vsebovalo smrtonosno bakterijo, ki letno samo v Veliki Britaniji zastrupi pol milijona ljudi, piše Daily Mail.

Strokovnjaki zato svetujejo, da je bolje meso pred uporabi zamrzniti, tako preprečite, da bi se bakterije razmnoževale. Tudi, ko pripravljate meso za peko, morate biti previdni. Nikar piščančjega mesa ne umivajte, s tem namreč lahko povzročite, da se bakterije širijo še na vaše roke, na kuhinjski pult in okolico. Ko meso enkrat odmrznete, da postavite naravnost v ponev in specite. Čas peke nekoliko podaljšajte, s tem boste zagotovili, da bo zares dobro pečeno, preprečili boste, da bi preživela bakterija.

Kljub temu, da se držite teh navodil, pa je prav, da poznate znake zastrupitve z mesom. Ti se lahko pojavijo dva do pet dni po zaužitju. Lahko pride do slabosti, bolečin v trebuhu, driske, bruhanja, slabega počutja, celo povišane telesne temperature. Če je vaše zdravje nekoliko slabše, lahko pride tudi do zapletov, zato je prav, da obiščete zdravnika.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kolenske poškodbe in smučanje: Kako se zaščititi in kje najti pravo opornico?

Smučanje združuje adrenalinsko vznemirjenje, rekreacijo...

Vrata je odprlo prvo društvo v Sloveniji, ki nudi podporo bolnikom z melanomom

V Sloveniji je začelo delovati prvo Nacionalno društvo ...

Metka Klevišar: Naša odvisnost

Vsak človek si želi, da bi bil samostojen, čim manj odv...

15 let Programa Svit: Za zdravje in prihodnost brez raka debelega črevesa in danke

Program Svit, državni program presejanja in zgodnjega o...

Varnost na internetu: Če ste negotovi, zaprosite svoje bližnje za pomoč!

Se pri uporabi interneta počutite negotovo? Se sprašuje...

Izšla je decembrska revija Vzajemnost 2024

Ena od novosti sodobne družbe je poklic družabnice ali ...

Priporočamo knjigo: Nova menopavza (dr. Mary Claire Haver)

Letos je pri založbi Učila International izšla izjemna ...

Božično upanje za Karolino

Mala borka Karolina, ki se bojuje s smrtonosno redko bo...

Numerološka napoved za december 2024: Čaka nas mesec ekstremov

Stopamo v mesec odnosov ter ekstremov. Na trenutke si b...

TELOVADBA: Enostavne vaje na stolu (+ video)

Veseli december je tu. Ob dobri hrani in pijači pa nika...

Metka Klevišar: Udomačiti bolečino

Kako sprejmeš kronično bolezen kot del tvoje osebne zgo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.