Če piščanca ne pripravljate pravilno, je lahko nevaren!

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 3.12.2014
Ali ste vedeli, da je piščančje meso lahko zelo neravno za vaše zdravje, če ga ne pripravljate pravilno? Vsebuje namreč bakterijo, ki lahko povzroči hude težave. Več v prispevku.
Piščančje meso dobro prepecite. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Piščančje meso dobro prepecite. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Britanski strokovnjaki svetujejo, da piščančje meso najprej zamrznete, šele nato ga odmrznete in uporabljate za peko. Tako se boste ognili morebitni zastrupitvi s hrano. šest od desetih kosov piščančjega mesa, ki ga lahko kupimo v supermarketih, je na testu vsebovalo smrtonosno bakterijo, ki letno samo v Veliki Britaniji zastrupi pol milijona ljudi, piše Daily Mail.

Strokovnjaki zato svetujejo, da je bolje meso pred uporabi zamrzniti, tako preprečite, da bi se bakterije razmnoževale. Tudi, ko pripravljate meso za peko, morate biti previdni. Nikar piščančjega mesa ne umivajte, s tem namreč lahko povzročite, da se bakterije širijo še na vaše roke, na kuhinjski pult in okolico. Ko meso enkrat odmrznete, da postavite naravnost v ponev in specite. Čas peke nekoliko podaljšajte, s tem boste zagotovili, da bo zares dobro pečeno, preprečili boste, da bi preživela bakterija.

Kljub temu, da se držite teh navodil, pa je prav, da poznate znake zastrupitve z mesom. Ti se lahko pojavijo dva do pet dni po zaužitju. Lahko pride do slabosti, bolečin v trebuhu, driske, bruhanja, slabega počutja, celo povišane telesne temperature. Če je vaše zdravje nekoliko slabše, lahko pride tudi do zapletov, zato je prav, da obiščete zdravnika.
Morda te zanima tudi:

Upokojenci, takšne bodo spremembe pri izplačilu pokojnin

Pošta Slovenije obvešča upokojence o spremembah pri izp...

Obveščamo: Vlada s soboto za teden dni ugaša večino dejavnosti

V želji, da bi zajezili nov koronavirus covid-19, je vl...

Ste že slišali za ječmenovo vodo? Preberite, zakaj bi jo morali piti vsak dan

Ječmen je stara žitarica, na katero pa nikakor ne smemo...

Gaucherjeva bolezen: Prepoznate simptome te redke dedne bolezni?

Gaucherjeva bolezen je redka dedna presnovna bolezen, k...

Cepljenje proti gripi: Bo letos brezplačno za vse?

Gripa v tokratnem jesensko-zimskem obdobju ne bo edina ...

Koronavirus: V veljavo stopajo strožji ukrepi

Število okuženih za koronavirusom covid-19 v Sloveniji ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.