Če piščanca ne pripravljate pravilno, je lahko nevaren!

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 3.12.2014
Ali ste vedeli, da je piščančje meso lahko zelo neravno za vaše zdravje, če ga ne pripravljate pravilno? Vsebuje namreč bakterijo, ki lahko povzroči hude težave. Več v prispevku.
Piščančje meso dobro prepecite. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Piščančje meso dobro prepecite. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Britanski strokovnjaki svetujejo, da piščančje meso najprej zamrznete, šele nato ga odmrznete in uporabljate za peko. Tako se boste ognili morebitni zastrupitvi s hrano. šest od desetih kosov piščančjega mesa, ki ga lahko kupimo v supermarketih, je na testu vsebovalo smrtonosno bakterijo, ki letno samo v Veliki Britaniji zastrupi pol milijona ljudi, piše Daily Mail.

Strokovnjaki zato svetujejo, da je bolje meso pred uporabi zamrzniti, tako preprečite, da bi se bakterije razmnoževale. Tudi, ko pripravljate meso za peko, morate biti previdni. Nikar piščančjega mesa ne umivajte, s tem namreč lahko povzročite, da se bakterije širijo še na vaše roke, na kuhinjski pult in okolico. Ko meso enkrat odmrznete, da postavite naravnost v ponev in specite. Čas peke nekoliko podaljšajte, s tem boste zagotovili, da bo zares dobro pečeno, preprečili boste, da bi preživela bakterija.

Kljub temu, da se držite teh navodil, pa je prav, da poznate znake zastrupitve z mesom. Ti se lahko pojavijo dva do pet dni po zaužitju. Lahko pride do slabosti, bolečin v trebuhu, driske, bruhanja, slabega počutja, celo povišane telesne temperature. Če je vaše zdravje nekoliko slabše, lahko pride tudi do zapletov, zato je prav, da obiščete zdravnika.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Metka Klevišar: PRIKRIVAL JE SVOJO BOLEZEN

Navadno ljudje zelo radi govorijo o svoji bolezni, včas...

Tragedija v domu za starejše: Strelski pohod na Hrvaškem terjal šest življenj

V ponedeljek zjutraj je Hrvaško pretresla tragična novi...

TELOVADBA: Vaje za sprostitev limfe in meč (tudi krčne žile)

Krčne žile nastanejo zaradi popuščanja žilnih zaklopk a...

Poslovila se je Anita Ogulin

V 73. letu starosti je po dolgotrajni bolezni umrla hum...

Povečanje odločnosti za gibanje pri odraslih: vpliv na mikrobioto in možgane

Vprašanje, kako spodbuditi odrasle k gibanju, ni prepro...

Demenca je v porastu. Kako ukrepati, da ne doleti tudi vas (svetuje trenerka spomina)?

Glede na porast demence je izrazito pomembna preventiva...

TELOVADIMO: Vaje za mobilnost kolkov (+video z vodeno vadbo)

Težave s kolki lahko s časom začnejo povzročati nelagod...

Potreba in pravica starejših do mobilnosti

V Srebrni niti - združenju za dostojno starost z zaskr...

Spoznajte učinkovit aparat CoaguChek INR za nadzor koagulacije krvi

CoaguChek INR je pomemben korak pri spremljanju koagula...

Dobrodelni koncert Viljem Julijan za male borce

Za male borce - otroke z redkimi boleznimi bodo 12. okt...

Alkalna dieta: reši vas lahko raka, visokega pritiska, osteoporoze in odvečnih kg

Strokovnjaki, ki zagovarjajo alkalno dieto trdijo, da l...

Izšla je poletna številka revije Vzajemnost (julij-avgust 2024)

Najbolj dragocen je osebni stik z ljudmi. Tudi če kdaj ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.