Če piščanca ne pripravljate pravilno, je lahko nevaren!

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 3.12.2014
Ali ste vedeli, da je piščančje meso lahko zelo neravno za vaše zdravje, če ga ne pripravljate pravilno? Vsebuje namreč bakterijo, ki lahko povzroči hude težave. Več v prispevku.
Piščančje meso dobro prepecite. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Piščančje meso dobro prepecite. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Britanski strokovnjaki svetujejo, da piščančje meso najprej zamrznete, šele nato ga odmrznete in uporabljate za peko. Tako se boste ognili morebitni zastrupitvi s hrano. šest od desetih kosov piščančjega mesa, ki ga lahko kupimo v supermarketih, je na testu vsebovalo smrtonosno bakterijo, ki letno samo v Veliki Britaniji zastrupi pol milijona ljudi, piše Daily Mail.

Strokovnjaki zato svetujejo, da je bolje meso pred uporabi zamrzniti, tako preprečite, da bi se bakterije razmnoževale. Tudi, ko pripravljate meso za peko, morate biti previdni. Nikar piščančjega mesa ne umivajte, s tem namreč lahko povzročite, da se bakterije širijo še na vaše roke, na kuhinjski pult in okolico. Ko meso enkrat odmrznete, da postavite naravnost v ponev in specite. Čas peke nekoliko podaljšajte, s tem boste zagotovili, da bo zares dobro pečeno, preprečili boste, da bi preživela bakterija.

Kljub temu, da se držite teh navodil, pa je prav, da poznate znake zastrupitve z mesom. Ti se lahko pojavijo dva do pet dni po zaužitju. Lahko pride do slabosti, bolečin v trebuhu, driske, bruhanja, slabega počutja, celo povišane telesne temperature. Če je vaše zdravje nekoliko slabše, lahko pride tudi do zapletov, zato je prav, da obiščete zdravnika.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Z zelišči proti vnetju ledvic

Vnetja ledvic lahko lajšate tudi z domačimi pripravki i...

Stres in zdravje

Brez zdravja ni nič. Nekaj sem spoznala na podlagi opaz...

Kako preprečiti kalcinacijo žil?

Če z leti v kosteh izgubljamo kalcij, se po drugi stran...

Ana Petrič: "Starejši ne vedo, kakšne pravice jim pripadajo."

"Ne načrtujejo na zalogo. Prepozno začnejo prilagajati ...

Prekomerna izpostavljenost soncu je dejavnik tveganja za vse vrste kožnega raka

Bližajo se topli meseci leta. Na NIJZ zato želijo ob Dn...

Intervju: "To je starost, ko pridemo do točke brez vrnitve, kar se tiče višine pokojnine."

"Če varčujemo, nas bo čas bogato nagradil. Če pa vse ži...

AMERIŠKI SLAMNIK - krepi imunski sistem, pomaga v boju z virusi in okužbami

Pod drobnogled smo vzeli ameriški slamnik ali ehinacejo...

Vitamin D: Primanjkuje ga predvsem ženskam

Zelo pomembno je, da z leti človek prejme zadostno koli...

Motnje erekcije po 60. letu – ali lahko poletna vročina stanje še poslabša?

Z leti se naše telo naravno spreminja – nekatere spreme...

Iz vašega obraza lahko razberete, kako zdravo je vaše srce!

Ali ste vedeli, da lahko že samo z barvo kože vašega ob...

Česnova limonada - napitek, ki premaga najhujše bolezni

Česen so kot hrano in zdravilo uporabljale številne kul...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.