Ameriški proizvajalci črnega paradižnika trdijo, da to živilo spada pod super hrano. ker naj bi vseboval veliko več antioksodantov od rdečega paradižnika, uspešnejše ščiti zdravje in preprečuje nastanek sladkorne bolezni. Barvilo iz paradižnika, ki mu daje črno barvo, povečuje odpornost organizma in deluje proti rakavim obolenjem in boleznim srca ter ožilja. Prav tako pa naj bi ta sadež upočasnil proces staranja in gladil gubice.
Kot pravijo poznavalci črnega paradižnika, je ta manj sladkega okusa in boljšega okusa,kot rdeči paradižnik. Paradižnik, katerega barva se imenuje indigo rose, je v letošnjem letu vzgojen prvič in pod posebnimi pogoji. Tako kot vse druge vrste paradižnika, so tudi plodovi črnega na začetku zelene barve. Ko pa ga iz zaprtega in temnega prostora prinesejo na svetlobo, se plodovi obarvajo črno.
Poleg tega, da je izredno zdrav, pa taka vrsta paradižnika uspeva veliko hitreje od tistih, ki so nam dobro znane. Plod je zrel že v dveh tednih. Proizvajalci ga bodo prodajali po večjih trgovinah po ZDA, njegova cena pa bo zelo visoka.
Bi ga jedli?