Črn paradižnik: Bi ga jedli?

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 21.4.2022
Znanstveniki trdijo, da je črni paradižnik veliko bolj zdrav od rdečega. Na tržišču je že nekaj časa, ta nova rastlina pa naj bi imela poleg vrtoglave cene tudi mnoge neverjetne lastnosti.
Tudi črni paradižnik je, preden ozori, zelene barve. (foto: www.123rf.com)
Tudi črni paradižnik je, preden ozori, zelene barve. (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ameriški proizvajalci črnega paradižnika trdijo, da to živilo spada pod super hrano. ker naj bi vseboval veliko več antioksodantov od rdečega paradižnika, uspešnejše ščiti zdravje in preprečuje nastanek sladkorne bolezni. Barvilo iz paradižnika, ki mu daje črno barvo, povečuje odpornost organizma in deluje proti rakavim obolenjem in boleznim srca ter ožilja. Prav tako pa naj bi ta sadež upočasnil proces staranja in gladil gubice.

Kot pravijo poznavalci črnega paradižnika, je ta manj sladkega okusa in boljšega okusa,kot rdeči paradižnik. Paradižnik, katerega barva se imenuje indigo rose, je v letošnjem letu vzgojen prvič in pod posebnimi pogoji. Tako kot vse druge vrste paradižnika, so tudi plodovi črnega na začetku zelene barve. Ko pa ga iz zaprtega in temnega prostora prinesejo na svetlobo, se plodovi obarvajo črno.

Poleg tega, da je izredno zdrav, pa taka vrsta paradižnika uspeva veliko hitreje od tistih, ki so nam dobro znane. Plod je zrel že v dveh tednih. Proizvajalci ga bodo prodajali po večjih trgovinah po ZDA, njegova cena pa bo zelo visoka.

Bi ga jedli?

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Babičin slog, ki osvaja modne brvi – ko udobje postane nova eleganca

Po desetletjih, ko je bila moda pogosto sinonim za mlad...

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

Kako varno in prijetno uporabljati Facebook in Instagram

Spletna omrežja so postala del vsakdanjega življenja. N...

Najboljši seks se prične šele po ...

.. 50. letu, menijo strokovnjaki. Saj so ravno ta leta...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Preverite, ali ste med srečnimi nagrajenci septembrske nagradne igre

Preverite, komu se je sreča nasmehnila tokrat.

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (20. - 26. 10. 2025)?

V prvem delu tedna se bo Sonce nahajalo v znamenju teht...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

7 načinov za uporabo ostankov kave

Vsi vemo, da mrzla in postana kava ni niti približno ta...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.