Čudežni napitek: Pospešuje metabolizem, uravnava sladkor in holesterol

Moje zdravje > Alternativa | piše: K. K. | 23.4.2019
Sami si lahko pripravite zelo zdravilen napitek, s katerim boste krepili črevesje, znižali raven nevarnega holesterola, hitreje shujšali in si uredili prebavo, čistili in krepili jetra, okrepili imunsko odpornost in si povrnili energijo.
Pripravek iz jabolčnega kisa in ingverja čisti telo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Pripravek iz jabolčnega kisa in ingverja čisti telo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Jabolčni kis je rezultat fermentacije zrelih jabolk in njegovi zdravilni učinki na naše telo so zares veliki. Da je pravo bogastvo za naše zdravje, so vedeli že stari Rimljani in Grki, ki so ga s pridom izkoriščali za zdravje in za lepoto.

Jabolčni kis vsebuje kalij, ki krepi srce, uravnava krvni tlak, deluje blago diuretično. Vsebuje pektin, ki uravnava raven holesterola, vlaknine zmanjšujejo raven sladkorja v krvi.

Jabolčni kis pospešuje metabolizem, krepi kosti in preprečuje razvoj osteoporoze, preprečuje anemijo in izboljšuje prebavo.

Vsebuje magnezij, kalcij, železo in številne antioksidante, ki pomagajo razmnoževati v našem črevesju dobre bakterije.

Jabolčni kis lahko uživate vsako jutro v kozarcu vode. Jušno žlico jabolčnega kisa zmešajte z vodo in popijte na tešče. S takšnim enostavnim napitkom boste pospešili metabolizem, si uredili prebavo in hitreje shujšali.

Pripravite pa si lahko probiotični napitek, s katerim pospešite metabolizem, krepite in čistite organe ter si povrnete energijo. Zanj boste potrebovali dve žlici naribanega svežega ingverja, šest decilitrov vode, dve jušni žlici jabolčnega kisa, sok polovice limone in med po okusu.

Vzemite polovico vode in vanjo stresite ingver. Kuhajte do vrenja, nato odstavite in ohladite. Precedite in ingverjevi vodi dodajte ostale sestavine, tudi preostalo vodo. Dobro premešajte in pijte po kozarcih preko dneva.

Zvečer mora biti steklenica prazna, zjutraj pa si pripravite nov napitek. Pijte ga, dokler vam ustreza!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Kako se z vnukom pogovarjati o smrti?

Pri pogovorih o smrti ne obstajajo "pravilni" in "napač...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Tudi naši lasje se starajo: 7 pravil za mladostne lase po 40. letu

Staranje je neizogiben proces, ki prinaša mnogo nam nel...

Učinkovit nasvet, ki hitro odpravi podočnjake!

Če imate tudi vi težave s temnimi podočnjaki, če imate ...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

6 znakov, da vaš metabolizem deluje prepočasi

V prispevku boste našli šest izrazitih znakov, ki nakaz...

9 koristnih nasvetov, kako se spoprijeti s kronično boleznijo

Življenje s kronično boleznijo prinaša nešteto izzivov,...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.