Jabolčni kis je rezultat fermentacije zrelih jabolk in njegovi zdravilni učinki na naše telo so zares veliki. Da je pravo bogastvo za naše zdravje, so vedeli že stari Rimljani in Grki, ki so ga s pridom izkoriščali za zdravje in za lepoto.
Jabolčni kis vsebuje kalij, ki krepi srce, uravnava krvni tlak, deluje blago diuretično. Vsebuje pektin, ki uravnava raven holesterola, vlaknine zmanjšujejo raven sladkorja v krvi.
Jabolčni kis pospešuje metabolizem, krepi kosti in preprečuje razvoj osteoporoze, preprečuje anemijo in izboljšuje prebavo.
Vsebuje magnezij, kalcij, železo in številne antioksidante, ki pomagajo razmnoževati v našem črevesju dobre bakterije.
Jabolčni kis lahko uživate vsako jutro v kozarcu vode. Jušno žlico jabolčnega kisa zmešajte z vodo in popijte na tešče. S takšnim enostavnim napitkom boste pospešili metabolizem, si uredili prebavo in hitreje shujšali.
Pripravite pa si lahko probiotični napitek, s katerim pospešite metabolizem, krepite in čistite organe ter si povrnete energijo. Zanj boste potrebovali dve žlici naribanega svežega ingverja, šest decilitrov vode, dve jušni žlici jabolčnega kisa, sok polovice limone in med po okusu.
Vzemite polovico vode in vanjo stresite ingver. Kuhajte do vrenja, nato odstavite in ohladite. Precedite in ingverjevi vodi dodajte ostale sestavine, tudi preostalo vodo. Dobro premešajte in pijte po kozarcih preko dneva.
Zvečer mora biti steklenica prazna, zjutraj pa si pripravite nov napitek. Pijte ga, dokler vam ustreza!