O koriandru. Njegova zdravilnost je velika, četudi ima nekoliko neprijeten vonj, je nepogrešljiv. Zelo dobro je poznan v azijskih državah, v Evropi malo manj, najbrž zaradi močnega vonja in grenkega okusa. Zaradi svojih zdravilnih lastnosti je cenjen že od nekdaj, njegov vonj pa je neprijeten, opisujejo ga kot mešanico mila, mošusa in znoja.
Koriander vsebuje eterična olja, proteine, sladkor, vitamin C in organsko kislino. Njegovo seme pomaga uravnavati prebavo in zmanjšuje raven nevarnega holesterola, listi koriandra pa čistijo organizem od težkih kovin. Čeprav so listi zelo grenki, jih uporabljajo v kuhinji kot dodatek k omakam, solatam in siru. Sveže mleti plodovi so dodatek k pecivu ali zelenjavi. Zreli in posušeni plodovi se uporabljajo pri pripravi pečenih jedi, je tudi sestavni del znane začimbe curry. Najdemo ga tudi v pivu, likerjih, kompotih, marinadah.
Koriander se dobro meša z različnimi okusi, zato ga ni težko dodati v prehrano. Dodate ga lahko tudi avokadu, leči, koruzi, kokosu, limoni, olivam, orehom in raznemu sadju.