Horoskop: Kaj bo prinesel nov teden?

Moj čas > Dogodki | piše: Urška Kozmus | 18.1.2016
Astrologinja Urška Kozmus je za bralce portala MojaLeta.si pripravila kratko tedensko astrološko napoved. Preberite, kaj vam prinašajo Luna, Sonce in ostali planeti od danes do naslednjega ponedeljka.
Kaj prinaša novi teden? (foto: www.123rf.com)
Kaj prinaša novi teden? (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kaj je priporočljivo početi v času, ko Luna prehaja posamezna astrološka znamenja

Luna raste v znamenju Bika – PONEDELJEK in TOREK do 10:12.
Luna v praznem teku* v torek od 7:52 do 10:11.

Čas za: opravila, ki zahtevajo vztrajnost in potrpežljivost, sprejemanje odločitev**, kuhanje in pečenje, uživanje v kulinariki in obisk restavracije, delo na vrtu, sajenje in saditev rastlin, urejanje finančnih zadev**, večje nakupe**, nakupe modnih oblačil, nakita in kozmetike, negovanje telesa, izlete v naravo, meditiranje in sproščanje, ustvarjalne dejavnosti, ukvarjanje z umetnostjo, urejanje in okraševanje stanovanja

Luna raste v znamenju Dvojčka – TOREK od 10:13, SREDA in ČETRTEK do 14:27.
Luna v praznem teku* v četrtek od 9:03 do 14:26.

Čas za: krepitev radovednosti, učenje in pridobivanje novih izkušenj, ekipne športe, tek, družabne igre in druženje z otroki, prezračevanje prostorov, sklepanje novih poznanstev, komunikacijo, krepitev prijateljstva, družabna srečanja in zabave, urejanje uradnih zadev**, izlete, nakupe in prodajo, branje, nakup knjig in obisk knjižnice, kulturne prireditve, ročna dela in natančna dela, prilagajanje in sklepanje kompromisov

Luna raste v znamenju Raka – ČETRTEK od 14:28, PETEK in SOBOTA do 20:21.
Luna v praznem teku* v soboto od 7:22 do 20:21.

Čas za: družino in dom, druženje s sorodniki, družinske načrte, gospodinjska opravila, pranje večjih količin perila, opremljanje stanovanja, delo na vrtu, setev in sajenje, izkazovanje sočutja in razumevanja, nesebično pomoč, terapije z vodo, počitek, plavanje v termalnih bazenih ali morju, sprehode in meditacijo ob vodi

Luna raste v znamenju Leva – SOBOTA od 20:22 in NEDELJA.
V nedeljo ob 2:46 se dovrši polna luna.

Čas za: zabave, igre, adrenalinske pustolovščine, pogumna in drzna dejanja, piknike, praznovanja in proslave, slavnostne in svečane prireditve, nastope, predstavitve, promocije, trženje, razstave, obisk gledališča, ustvarjalne dejavnosti, šport, ples, izkazovanje ljubezni, konzerviranje sadja

** Tem opravilom se sedaj izognimo, zaradi retrogradnega gibanja Merkurja. Obdobje retrogradnega gibanja Merkurja, vključno s postajami obrata, bo trajalo od 4. 1. do 26. 1.2016.

To bo teden naraščajoče lune do svoje polnosti, ki nas bo vodila in usmerjala v delo in povečano aktivnost. Revizije, inventure, popravila in drugi »pogledi« v preteklost ter razprodaje bodo doživeli svoj vrhunec. Saj bo v naslednjem tednu, Merkur dosegel točko svojega drugega obrata, ko se bo pričel gibati v direktno smer. O tem bom več napisala naslednjič.
Pazljivo v dneh okoli polne lune, ko nas lahko kakšna stvar hitro zavede in smo za trenutek prehitri. V tem tednu bodo zopet napete energije. V globalnem smislu bo več nevarnosti za množice in večje skupine ljudi, ki so lahko tarča napadov. Možnost je tudi povečanega števila nesreč v prometu in povezanih z vremenom. Zlasti bo napeto v ponedeljek, v sredini tedna ter v petek. Na dan pa lahko pridejo tudi kakšne neprijetne skrivnosti in prikrivanja s strani vlad in drugih organizacij. Nejasnosti in težave se bodo poglabljale tudi pri nas. Žal dajemo zelo slabo luč izven svojih meja, kar je vedno bolj videti. K sreči delujejo pozitivne energije na naše športnike, ki nas bodo še razveseljevali.

Že iz nedelje na ponedeljek imamo lahko nepotešene želje in razočaranja. Velike želje in potreba po skromnosti bosta v navzkrižju. Pri vsakem posamezniku na različnih področjih. Intuicijo bodo imela zelo močno zlasti vodna in zemeljska znamenja, ki bodo pripravljena dajati in sprejemati pomoč. Načrte in cilje si boste premišljeno in umirjeno zastavljali, brez hitenja in neučakanosti. Dober dan za odkrivanje in uveljavljanje športnih aktivnosti, ki temeljijo na širšem razumevanju telesa, kot so na primer joga, pilates, tai chi, itd. Ker bo luna v zemeljskem znamenju, bomo poskrbeli za materialne in finančne zadeve. Popoldan še obiščite kakšno trgovino z modnimi oblačili in dodatki, saj vam lahko uspe opraviti ugoden nakup. Zvečer pa boste uživali ob prijetnem in skromnem druženju s tistimi, ki jih imate radi. Pocrkljajte se.

V torek bo luna v jutranjem času tekla v prazno*. Sicer bomo zjutraj pripravljeni sodelovati, tako s partnerjem, kot sodelavci v službi, a bomo šele v drugi polovici dopoldneva prišli do prvih pravih dogovorov. Predvsem se bomo ukvarjali s papirji, pošto, telefoni, elektronskimi sporočili, mediji, sestanki, popravki, itd. Morda nam tudi kaj ne bo šlo, kot bi si želeli. Zvečer in pozno ponoči smo lahko tudi razočarani nad kakšnim pogovorom ali pa bo vse skupaj zavito v meglo. Zato si raje privoščite kakšno dobro knjigo ali film, ki vas bo zazibal v spanje.

Sredino jutro se ne bo pričelo ravno spodbudno. Lahko se jezimo že na poti, kamor bomo odpravljeni ali pa bomo naleteli na oviro v kakšnemu pogovoru. Saj se spomnite, da ni ravno čas, da bi sklepali nove dogovore. Bolje, da popravimo stvari za nazaj, na katerih bomo ob obratu Merkurja gradili naprej. Sreda bo napeta in stresna predvsem za tiste, ki imajo osebne planete in pomembne astrološke točke v sredinskih stopinjah znamenj Ovna, Kozoroga, Tehtnice in Raka. Možno je, da se nekaj čisto drugače obrne, kot bi si želeli. Težo bremen boste občutili še vse do petka, ko se lahko zadeve le še stopnjujejo. Bodite previdni pri vsem kar počnete in pri vsem kar rečete. Ne dovolite, da vas lovijo na besede, ki ste jih nekoč izrekli.

V četrtek bo vladalo med ljudmi nesproščeno vzdušje, kdo se lahko počuti užaljeno in nezadovoljno. Popoldan se bo večini mudilo domov, saj bo marsikdo le tam čutil varno zavetje. Sprostite se z umirjenimi dejavnostmi. Če imate možnost pojdite na kopališče, na masažo, ukvarjajte se z jogo in meditacijo, pojdite na sprehod. Zvečer izkoristite moč intuicije, ki nas nikoli ne pusti na cedilu. V teh napornih dneh si dovolite, da se ustavite in ji prisluhnete. Marsikdaj jo nehote preslišimo in si kdaj kasneje rečemo – »pa saj se mi je zdelo, da se bo tako odvilo.«

V petek bodite pazljivi, da ne pride do blokad v komunikaciji in prometu, da ne izgubite kakšnih podatkov, dokumentov, ključev. Pazljivo zlasti za tiste, ki imate osebne planete in pomembne astrološke točke v sredinskih stopinjah znamenj Ovna, Kozoroga, Tehtnice in Raka. Lahko vas spremljajo temačne misli in pomisleki. Pazite drug na drugega. Napetosti se lahko pojavljajo tudi zaradi prevelikih zahtev, ki jih gojimo drug do drugega.

Sobota bo družinski dan, ko bomo poskušali urejati pretekla nesoglasja in morebitne napetosti, ki smo si jih zadali v odnosih. Dan je primeren za druženja in družinska kosila ob umirjenem vzdušju. Čeprav nas bo spremljal adrenalin, zaradi bližajoče se polne luna. Poskusimo ustvarjati umirjeno vzdušje in pozitivno energijo ter iščimo okoli sebe le lepe stvari. Podajmo se v naravo in opazimo njeno lepoto, razveselimo se drobnih uspehov našega partnerja ali otrok.

Nedelja v ognjevitem levu bo dan, ko moramo energijo izkoristiti za ustvarjalnost, šport, obisk kakšnega koncerta ali prireditve. Popoldan in zvečer pa brzdajmo nepotrpežljivost pri vsem kar počnemo ter ne bodimo oholi in preveč prepričani v svoj prav. Do večera se nam bo le uspelo bolj uskladiti.

*Da Luna teče v prazno pravimo takrat, ko v znamenju, v katerem se nahaja in preden vstopi v novo znamenje, ne naredi nobenega tradicionalnega aspekta več z drugimi planeti. To ni primeren čas za uvajanje novosti in za pomembne odločitve.
Tradicionalni aspekti v astrologiji so konjunkcija, sekstil, kvadrat, trigon in opozicija.

Opomba: Zgoraj navedeni vplivi so splošni in ponazarjajo ritem narave in vseh ljudi. Vsak posameznik pa doživlja vplive Lune, Sonca in planetov tudi drugače, v skladu s svojo natalno karto.

Urška Kozmus je astrologinja, ki se je izobraževala na Astrološki akademiji Stella in je soustanoviteljica društva Astro klub Luna, ki se zavzema za ozaveščanje širše javnosti o astrologiji kot uporabni vedi v vsakdanjem življenju. Ljudem svetuje pri načrtovanju prihodnosti in jim pomaga razumeti tok življenja s pomočjo Lune, Sonca in ostalih planetov.

Urška Kozmus, DAstrolAS
Astro klub LUNA
www.facebook.com/AstroKlubLUNA

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...

Prostovoljska akcija: Dan za spremembe

Slovenska filantropija to soboto, 6. aprila 2024, organ...

Uredništvo MojaLeta vam želi lepe Velikonočne praznike

Velika noč je praznik veselja in upanja. Naj vam prines...

Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni – predstavitev programa

Slovenija se bo prihodnji mesec kot častna gostja preds...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.