Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične cmoke. Po njenem receptu vam bodo zagotovo uspeli!
Pripravite okusne marelične cmoke. (foto: pexels.com)
Pripravite okusne marelične cmoke. (foto: pexels.com)
Pripravite okusne marelične cmoke. (foto: pexels.com) Marelični cmoki (foto: Jožica Ostrožnik) Foto: Jožica Ostrožnik Foto: Jožica Ostrožnik
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Krompirjevo testo:

70 dkg krompirja
6 dkg masla (ali 1 dcl smetane)
2 jajci
25 dkg ostre moke
sol

10 svežih marelic (ali 20 polovičk iz mareličnega kompota)

Za zabelo:

6 dkg masla
6 dkg drobtin
6 dkg sladkorja

Krompir skuhajte cel, olupite, pretlačite in v vročega zamešajte maslo ali smetano in solite.

Ko se ohladi na mlačno, pa zamešajte jajci in moko.

Zamesite in takoj oblikujte debel svaljek, ki ga narežite na malo večje koščke (ploščke).

V vsakega zavijte polovico marelice z dodatkom sladkorja in oblikujte v cmok.

Cmoke kuhajte v malo osoljenem kropu,na majhnem ognju 10 minut.

Kuhane cmoke poberite iz vode s penovko in jih povaljajte v na maslu popraženih drobtinah, med katere ste zamešali še sladkor.

Mleti cimet je vaša izbira.

Po tem receptu boste dobili 18 do 20 cmokov.

Pripis: enako lahko pripravite češpljeve cmoke.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Okusna in preprosta jabolčna pita

V prispevku boste našli recept za zelo okusno in prilju...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Razpočnice

V prispevku boste našli super recept za žemljice - razp...

Iz Jožičine kuhinje: Kavina rolada

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za vse ljubitelje ka...

Iz Jožičine kuhinje: Sok hruške s korenčkom

Če imate tudi vi polno domačih hrušk in korenja, lahko ...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčna pita

Iz Jožičine kuhinje je zadišalo po okusni in hitro prip...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.