Nekateri imajo bolj občutljiv želodec, drugi manj, nekatera hrana nekomu prija, drugemu pa povzroča težave. Katera živila vam povzročajo neprijetnosti, vas napenjajo, povzročajo vetrove ali zaprtost, veste najbolje sami.
Katera je torej tista kombinacija hrane, ki jo strokovnjaki za prehrano odsvetujejo in vam lahko povzroči težave četudi nimate občutljivega želodca?
V prvi vrsti so to stročnice, prepražene na maščobi, opozarjajo strokovnjaki, takšna kombinacija lahko oteži prebavo, upočasni metabolizem in povzroči napihnjenost ter vetrove.
Če ste torej občutljivi, vam nepravilna kombinacija hrane povzroča težave, jih lahko omilite z metinim ali kamiličnim čajem.
Tudi ocvrta ali premastna hrana lahko povzroči težave ali izzove napade žolča, povzroči žolčne kamne. Te težave pa se navadno dogajajo ponoči, ko se popolnoma umirite. Če imate žolčne kamne, vas lahko takrat prične močno boleti. In če ste tistega dne jedli predobro hrano, preveč ocvrte ali mastne, je prav, da obiščete zdravnika in se o tem posvetujete z njim. On bo tudi ocenil, ali imate težave z žolčem in vas poslal na nadaljnje preiskave.