Imate radi šopek rož v vazi? Preberite, kako mu podaljšati svežino

Če ste tudi vi ljubitelji rezanega cvetja in je vaš reden okras v stanovanju tudi šopek rož v vazi, potem si v prispevku preberite super nasvete, s katerimi boste rožam svežino podaljšali vsaj za enkrat!
	S pomočjo preprostih trikov bodo rože v vazi dlje časa sveže. (Foto: Freepik.com)
S pomočjo preprostih trikov bodo rože v vazi dlje časa sveže. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Če imate radi šopke rezanega cvetja, potem si preberite nekaj nasvetov vrtnarjev, s katerimi bo vaš šopek dolgo lep in svež.

 

1) Nikoli v mrzlo vodo

Prvo pravilo, ki ga morate upoštevati je, da rezanega cvetja nikoli ne dajajte v mrzlo vodo. S tem cvetje šokirate in hitreje bo ovenelo. Voda v vazi naj bo vedno prijetne, skoraj mlačne temperature.

 

2) Sladkor ali aspirin

Če boste vodi dodali pol žličke sladkorja ali košček aspirina, boste s tem podaljšali svežino rožam.

 

3) Bakren kovanec

Tudi baker na rezano cvetje deluje tako, da jim podaljša svežino. V vazo zato lahko dodate tudi kovanec za en cent.

 

4) Lak za lase

Ste že kdaj preizkusili trik z lakom za lase? Ko domov prinesete svež šopek rož, cvetove narahlo popršite z lakom za lase. Tako boste preprečili, da bi se nanje nabiral prah, pa še dlje časa bodo lepi.

 

5) Še nekaj dodatnih trikov za dolgo obstojen šopek

Vodo v vazi menjajte vsak dan, na dva dni pa stebla rezanega cvetja skrajšajte za centimeter. V vodi ne sme biti listov, saj se ti hitreje razkrajajo in voda prične zaudarjati, rože pa hitreje ovenijo. Zato odstranite vse liste, ki so v stiku z vodo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Najbolj uporabne aplikacije, ki vam olajšajo vsakdan in vas povežejo z bližnjimi

Pametni telefoni so postali del vsakdanjega življenja. ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...

Tudi vi perete perilo pri 30 stopinjah? Preberite, zakaj to ni najbolje

Ali tudi vi največkrat pisano perilo perete na 30 ali n...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.