Iz Jožičine kuhinje: Sok hruške s korenčkom

Če imate tudi vi polno domačih hrušk in korenja, lahko pripravite zares okusen in zdrav sok. Recept najdete v prispevku.
Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za sok iz hrušk in korenja. (foto: Jožica Ostrožnik)
Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za sok iz hrušk in korenja. (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Zelo malo sestavin in časa boste potrebovali za tale sok odličnega okusa. Dobili ga boste 6 litrov.

Potrebujete:
1.5 kg finih hrušk (viljamovke ali podobno)
1/2 kg rdečega korenčka
1/2 kg sladkorja
3 dkg citronske kisline (citronke) ali
sveže iztisnjen sok 2 debelih limon
4.5 litra vode (1/2 l za korenček, 1 l za hruške in 3 l za sadno kašo)

Priprava:
Korenček operite, olupite in zrežite na kolobarčke.
Dolijte 1/2 litra vode in ga skuhajte (samo pazite, da mi ga ne boste biksali s kakšno soljo zraven, jok brate odpade).
Hruške olupite, zrežite na četrtine (peške in pecelj odstranite) - govorim o neto teži! Če bo kakšna več, ne bo nič narobe.
Dolijte 1 liter vode in jih skuhajte.
Oboje združite z vodo vred v kateri sta se sestavini kuhali in zmiksajte s paličnikom ali v blenderju v gladko sadno kašo, ki mora biti brez delcev korenja ali hrušk.
Temu dodajte preostale 3 litre vode in sladkor ter pristavite nazaj na štedilnik in počakajte do prvih znakov vrenja (pozor zavreti ne sme!), takoj odstavite in dodajte citronsko kislino ali sok limon, dobro premešajte. Takoj nalijte sok v čiste steklenice in dobro privijte. Steklenice za par minut položite, da izpodrine zrak pri zamaških ter pokrijte.
Pokrite ohlajajte čez noč.
Shranite na hladno in temno mesto.
Če boste poizkusili še toplega, se vam ne bo zdel dober, a ohlajen je pika na i, res odličnega okusa.
Pri nas kar zmanjkuje.

Pozdrav Iz Jožičine kuhinje.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

IZ Jožičine kuhinje: Jožičine kremšnite

Iz Jožičine kuhinje prihaja zelo preprost recept za kre...

Iz Jožičine kuhinje: Kruh brez gnetenja

Preberite recept za kruh brez gnetenja. Enostaven, zelo...

Iz Jožičine kuhinje: Ohrovtova enolončnica

Ohrovtova enolončnica je okusna in enostavna jesenska j...

Praznični recept: Hokaido potica s kostanjem in orehi

Pred nami so prazniki, popestrimo jih lahko tudi z malc...

Počitniški recept: Hokaido bučke

Počitnice so tu, bliža se tudi noč čarovnic. Idealen ča...

Iz Jožičine kuhinje: Okusna in preprosta jabolčna pita

V prispevku boste našli recept za zelo okusno in prilju...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.