Ste vedeli, da imajo feferoni močne protibakterijske in protivnetne lastnosti, preprečujejo raka, ščitijo srce, znižujejo krvni pritisk ter pomagajo pri hujšanju?
Vsekakor dovolj razlogov za to, da to poletje vložite tudi feferone.
Za 700-mililitrski kozarec potrebujete:
- feferone (različnih barv, pekoče ali nepekoče)
- 1 dcl 9% kisa za vlaganje
- 2,5 dcl vode
- 1 čajno žličko soli
- 3 čajne žličke sladkorja
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki
Priprava:
1) Oprane feferone nadevajte v kozarec.
2) Zavrite mešanico kisa, vode, soli in sladkorja.
3) Vrelo oslajeno tekočino takoj vlijte na naložene feferone in prav tako vroče zaprite.
4) Kozarce obrnite na pokrove in jih dajte pod odejo.
5) Čez par minut jih postavite pravilno, jih pokrijte in tako pustite do jutra.
Namig: Oprane feferone lahko za pet do največ deset sekund stresete v vrelo mešanico in jih nato napolnite v kozarce, nalijete nanje vrelo mešanico ter vroče zaprete in prav tako ohladite pod odejo. Vendar pozor - feferoni morajo biti po blaširanju še čvrsti na ugriz (al dente)!
Opozorilo: Ne smete skupaj vlagati pekočih in nepekočih feferonov, ker bodo potem vsi pekoči.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša, ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa redno objavljamo tudi na portalu MojaLeta.si.