Blitva je zelo bogata z minerali, vsebuje pa tudi maščobne kisline omega 3, kar je sicer redkost v rastlinskem svetu.
Za dve do tri osebe:
• beli deli oziroma stebla stebelne blitve
• 2 jajci
• sol
• krušne drobtine
• moka
• olje za cvrtje
Ocvrta blitvina stebla – priprava:
Najprej očistimo in operemo blitvina stebla. Zelene liste prihranimo za drugič. Stebla posolimo in jih nadevamo na desko za rezanje ali krožnik.
Posoljena stebla povaljamo najprej v moko, nato v jajca in nazadnje v drobtine.
PREBERITE TUDI: RECEPT: božanske italijanske testenine (hitra priprava) Pohana stebla cvremo približno pet minut v fritezi pri 180 °C. Če jih boste cvrli v ponvi, jih cvrete najprej dve do tri minute na eni strani in nato še dve do tri minute na drugi strani.
Ocvrta stebla položimo na papirnato brisačo, da popivna odvečno olje.
Postrežemo jih lahko z raznimi prilogami, jaz jih imam najraje skupaj z listi blitve in krompirjem.
Še več okusnih receptov boste našli tukaj.