Zelena listnata zelenjava je najboljša izbira za zdravje. znanstveno je dokazano, da je daleč najbolj zdrava, da vsebuje mnogo hranilnih snovi, ki krepijo naše telo, preprečujejo nastanek mnogih bolezni in jih lajšajo.
Blitva
Blitva vsebuje antioksidante, ki pomagajo uravnavati raven sladkorja v krvi in ščitijo organizem pred nastankom rakavih celic. Blitva je odlična kot priloga, potrebno jo je le malce pokuhati, toda le nekaj minut, da ne izgubi vseh hranilnih snovi.
Rukola
Rukola vsebuje antioksidante, ki preprečujejo nastanek srčnih bolezni in nastanek rakavih obolenj. Raziskave so pokazale tudi, da rukola preprečuje tudi bolezni prebavnega trakta, preprečuje vnetje črevesja in nastanek čirov. Rukolo lahko jeste surovo, dodate jo lahko raznim solatam in ostalim jedem.
Ohrovt
Ohrovt je bogat z vitamini in minerali, vsebuje mnogo antioksidantov. Zdravilno deluje na oči, znižuje krvni tlak, ščiti zdravje kosti, jeter, vsebuje tudi folno kislino. Ohrovt je nizkokalorična hrana, pomaga tudi pri hujšanju. Lahko ga pokuhate, pripravite na pari. Nikar ga ne kuhajte dolgo, le nekaj minut, da ne izgubi vseh hranilnih snovi.
Kitajsko zelje
Kitajsko zelje vsebuje vitamine A, C in K. odlično je za dvigovanje odpornosti, ščiti vid, zdravi zobe in kosti, izboljšuje krvno sliko. Jeste ga lahko kot prilogo, pripravite lahko surovega v solati ali pa ga skuhate na pari.