Juha iz vrečke: Tega zagotovo niste vedeli!

Nekatera živila pospešujejo staranje, druga naše telo pomlajujejo. Nekatera živila so zelo strupena za jetra in ledvice. Kaj ima s tem skupnega juha iz vrečke?
Juha iz vrečke lahko vsebuje preveč natrija in škoduje zdravju. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Juha iz vrečke lahko vsebuje preveč natrija in škoduje zdravju. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Juha iz vrečke je, sploh v poletnih dneh, večkrat na mizi. Ampak, ali ste vedeli, da je to živilo lahko zelo škodljivo za zdravje? Vsebuje sladkorje, soli, maščobo, ojačevalce okusa, barvila, konzervanse in še in še bi lahko naštevali. Koncentrat iz vrečke vsebuje vse drugo, le zelenjave in zdravih snovi ne. Zato tudi zdravniki najprej odsvetujejo te vrste živilo, če imate kakršne koli težave z jetri, ledvicami.

Juha iz vrečke lahko vsebuje velike količine natrija (natrij vsebuje sol)! To pa lahko hitro povzroči zastajanje vode v telesu, okvaro ledvic. Če jih jeste pogosto, je to lahko zelo obremenilno za telo, svarijo strokovnjaki.

Takšna živila, ki vsebujejo strupene snovi, soli, konzervanse, barvila in podobno, so stres za naš organizem in pospešujejo staranje ter lahko kvarijo organe.

Veliko natrija najdete tudi v raznih žitnih kosmičih, v že pripravljenih vegetarijanskih jedeh, v raznih pripravljenih marinadah, v zamrznjenih pripravljenih jedeh in podobnem.

Zato se tovrstne hrane raje izogibajte in jo jejte malokrat.

 
Povzeto po Daily Mail.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ste vedeli, da lahko instant kava škoduje vašemu vidu?

Za mnoge ljudi je skodelica kave vsakodnevni obred, bre...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Hrana, ki krepi spomin in ohranja bister um

Možgani za svoje delovanje potrebujejo veliko energije,...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.