Za tri osebe potrebujemo:
• 1 rezina masla debeline 1 cm
• 3 piščančja bedra
• 1/3 žličke rožmarina
• sol po okusu
• 1/3 žličke rdeče paprike
• 4 veliki krompirji
• 3 stroki česna
• 1/3 žličke listov koriandra
Piščančja bedra očistimo in odstranimo morebitne ostanke perja ter solimo po občutku. Očiščena in osoljena bedra položimo na desko, da se sol ” vpije” v meso. Med tem nastavimo pečico na 180 °C, da se ogreje. Krompir olupimo, narežemo na četrtine in položimo v skledo. Odrežemo rezino masla in jo položimo na dno pekača. Na njo položimo osoljena piščančja bedra. Ta posipamo z rdečo papriko, rožmarinom ter dodamo olupljene stroke česna. na vrh položimo krompir, ki ga rahlo solimo ter posipamo z posušenimi listi koriandra.
Pekač pokrijemo s pokrovom ter položimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut. Po tridesetih minutah vzamemo pekač iz pečice ter odkrijemo pokrov in obrnemo meso. Odkrit pekač z vsebino vrnemo v pečico in pečemo še nadaljnjih 30 minut.
Po pretečenem času pekač vzamemo iz pečice in že je naša jed pripravljena.
Nasvet
V kolikor pripravljate večjo količino jedi in za takšen pekač nimate pokrova, pekač preprosto pokrijete s srebrno folijo in pri robovih dobro stisnete, da para ne uhaja preveč. Namreč jed se prvih 30 minut pečenja bolj kuha v lastnem soku in maslu kot pa peče, kar je ključno za razvoj okusov in arome. Drugih trideset minut se jed peče, kjer krompir in piščanec dobita hrustljavo skorjico. V kolikor imate radi zelo hrustljavo kožo na piščancu vam priporočam, da čas pečenja podaljšate za 10 minut.
Še več okusnih receptov boste našli tukaj.