Za 6 oseb potrebujete:
400g črnega fižola (lahko iz konzerve)
2 pesti mlade špinače (drobno sesekljane)
500g češnjevega paradižnika
1/2 kumare (na kolesce narezane)
1 mango (olupljen in nasekljan)
1 velika rdeča čebula (sesekljana)
6 – 8 redkvic (narezanih)
2 avokada (olupljena in narezana)
100g feta sira (zdrobljenega)
Za preliv:
Sezonska zelišča po izbiri
Meta, koriander ter bazilika
1 zelen čili (sesekljan)
1 manjši česen (drobno narezan ali stisnjen)
100ml ekstra deviškega oljčnega olja
2 limoni
2 žlici belega vinega kisa
2 čajni žlički medu
PREBERITE TUDI: Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom
Priprava:
Najprej pripravite preliv: vse sestavine drobno nasekljate in skupaj zmešajte. Prihranite nekaj listov poljubno izbranih zelišč za dekoracijo. Preliv lahko pripravite 24 ur prej.
Fižol in mlado špinačo razporedite v večji skledi. Na vrh dodajte paradižnik, kumare, mango, čebulo in redkvice ter nežno premešajte z rokami. Na koncu dodajte avokado, feto, zelišča in prelijte s prelivom.
Pa dober tek.
Vir: https://www.bbcgoodfood.com/