KUHALNICA: Božanski mlinci iz pečice

Božanski mlinci iz pečice, so prava gurmanska poslastica. Mehki in sočni mlinci napiti z okusi vseh sestavin obdajajo koščke popečenega piščančjega mesa, vse skupaj pa povezujeta slasten stopljeni sir in smetanova omaka … za prste polizat …
Božanski mlinci iz pečice (foto: OblizniPrste.si)
Božanski mlinci iz pečice (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sledite temu receptu in na enostaven način pripravite božanske mlince iz pečice, ter razveselite svoje bližnje z gurmansko poslastico.

Za štiri osebe potrebujemo: 200 g piščančjega mesa narezanega na koščke, 150 g naribanega sira, 200 ml smetane za kuhanje, 180 g kisle smetane, 250 g mlincev z jajci (kupljenih), 1 kocka jušne osnove (goveje), začimba za pečenega piščanca, sol, poper, oljčno olje.

V kozici skuhamo 600 ml jušne osnove (iz kocke). Mlince nalomimo na poljubne koščke. Ko je jušna osnova kuhana vanjo stresemo mlince in jih pustimo, da se namakajo v jušni osnovi. Mlinci naj se namakajo dobrih 10 minut. Vmes jih premešamo.
Medtem na oljčnem olju popečemo koščke piščančjega mesa, meso solimo, popramo in potresemo z začimbo za pečenega piščanca. Ko meso dobi rjavkasto barvo in je v sredini pečeno, ga poberemo iz ponve in pustimo počivati. Uporabili ga bomo kasneje.

Pripravimo omako za prelivanje, tako da v isto ponev stresemo kislo smetano, smetano za kuhanje in na zmernem ognju malo pokuhamo, ter premešamo. Kuhamo cca. 2 minuti, da se sestavine med seboj povežejo. Če želimo, lahko omako dosolimo.

Vzamemo pekač, ki ga malo naoljimo po dnu z oljčnim oljem. Sestavine postopoma zlagamo v pekač. Na dno damo plast mlincev, mlince potresemo z nekaj koščki mesa in meso potresemo z malo naribanega sira, vse prelijemo z malo omake.

Zlagamo plasti, dokler ne porabimo sestavin. Zadnja plast naj bodo mlinci, ki jih prelijemo z omako.

Pekač položimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut na temperaturi 180 stopinj Celzija.
Ko je jed gotova, jo pustimo stati 10 minut, da se nekoliko ohladi in jo lažje postrežemo. Jed lahko okrasimo s češnjevim paradižnikom in svežim peteršiljem.

Nasvet
Dobro se je prepričati, da so mlinci popili juho. V primeru, da juha ostane na dnu kozice in jo zlijemo v pekač, bo jed preveč tekoča. Količino sira lahko prilagodite svojim željam. Kadar solite ostale sestavine imejte v mislih, da je sir sam po sebi slan, da jedi ne presolite. K jedi se dobro prileže kakršnakoli kisla solata.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.