Sledite temu receptu in na enostaven način pripravite božanske mlince iz pečice, ter razveselite svoje bližnje z gurmansko poslastico.
Za štiri osebe potrebujemo: 200 g piščančjega mesa narezanega na koščke, 150 g naribanega sira, 200 ml smetane za kuhanje, 180 g kisle smetane, 250 g mlincev z jajci (kupljenih), 1 kocka jušne osnove (goveje), začimba za pečenega piščanca, sol, poper, oljčno olje.
V kozici skuhamo 600 ml jušne osnove (iz kocke). Mlince nalomimo na poljubne koščke. Ko je jušna osnova kuhana vanjo stresemo mlince in jih pustimo, da se namakajo v jušni osnovi. Mlinci naj se namakajo dobrih 10 minut. Vmes jih premešamo.
Medtem na oljčnem olju popečemo koščke piščančjega mesa, meso solimo, popramo in potresemo z začimbo za pečenega piščanca. Ko meso dobi rjavkasto barvo in je v sredini pečeno, ga poberemo iz ponve in pustimo počivati. Uporabili ga bomo kasneje.
Pripravimo omako za prelivanje, tako da v isto ponev stresemo kislo smetano, smetano za kuhanje in na zmernem ognju malo pokuhamo, ter premešamo. Kuhamo cca. 2 minuti, da se sestavine med seboj povežejo. Če želimo, lahko omako dosolimo.
Vzamemo pekač, ki ga malo naoljimo po dnu z oljčnim oljem. Sestavine postopoma zlagamo v pekač. Na dno damo plast mlincev, mlince potresemo z nekaj koščki mesa in meso potresemo z malo naribanega sira, vse prelijemo z malo omake.
Zlagamo plasti, dokler ne porabimo sestavin. Zadnja plast naj bodo mlinci, ki jih prelijemo z omako.
Pekač položimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut na temperaturi 180 stopinj Celzija.
Ko je jed gotova, jo pustimo stati 10 minut, da se nekoliko ohladi in jo lažje postrežemo. Jed lahko okrasimo s češnjevim paradižnikom in svežim peteršiljem.
Nasvet Dobro se je prepričati, da so mlinci popili juho. V primeru, da juha ostane na dnu kozice in jo zlijemo v pekač, bo jed preveč tekoča. Količino sira lahko prilagodite svojim željam. Kadar solite ostale sestavine imejte v mislih, da je sir sam po sebi slan, da jedi ne presolite. K jedi se dobro prileže kakršnakoli kisla solata.
Še več okusnih receptov najdete tukaj.