KUHALNICA: Krompirjevi oblački

Krompirjevi oblački so okusna jed, ki je zaradi svoje posebne oblike privlačna na pogled in tako primerna za priložnosti, ko bi radi goste očarali s postreženimi jedmi.
Krompirjevi oblački (foto: OblizniPrste.si)
Krompirjevi oblački (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Pravzaprav gre za zapečen pire krompir z dodatkom jajc in kisle smetane, kar mu da puhasto teksturo in hrustljavost.

Sestavine za krompirjeve oblačke:
300 g krompirja
70 g masla
3 jajca
180 ml kisle smetane
sol po okusu

Postopek za krompirjeve oblačke:
Krompirjeve oblačke pripravimo tako, da najprej olupimo in narežemo krompir in ga skuhamo v slanem kropu. Kuhanemu krompirju odlijemo vodo in ga pretlačimo. Dodamo mu maslo in kislo smetano.

Jajci ubijemo in iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake dodamo h krompirju, ki naj se prej nekoliko ohladi.

Na koncu nežno vmešamo še sneg iz beljakov. Poskusimo, če je mešanica za krompirjeve oblačke dovolj slana in po potrebi dodamo še malo soli in ponovno rahlo premešamo.

Zdaj je čas, da krompirjeve oblačke oblikujemo. Na teflonast ali pomaščen pekač z žlico polagamo krompirjevo zmes, da nastanejo kupčki. Med njimi pustimo malo prostora, da se ne bodo med peko sprijeli.

Pekač s krompirjevimi oblački damo v pečico in jih pečemo dobre pol ure na 165 °C oz. toliko časa, da zlato porumenijo. Potem jih vzamemo iz pečice, previdno ločimo od pekača in še vroče postrežemo. Zraven lahko ponudimo kakršnokoli meso, omako ali zelenjavo.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Pita s sirom - burek

Iz Jožičine kuhinje je tokrat pridišalo po pravem in sl...

Iz Jožičine kuhinje: Maslene kristalne rožice

Pred vrati so prazniki, december je mesec, ko se družin...

Iz Jožičine kuhinje: Gosenice

Tokrat je Jožica spekla okusne in hrustljave gosenice. ...

Iz Jožičine kuhinje: Okusna in hitra nedeljska sladica

Pokukali smo v Jožičino kuhinjo, kjer tokrat diši po ze...

Iz Jožičine kuhinje: Skutno jabolčni zavitek

Okusen jabolčno skutin zavitek vas bo popolnoma navduši...

Iz Jožičine kuhinje: Hitre kremne rezine

Jožica tokrat predstavlja recept za slastne kremne rezi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.