KUHALNICA: Mandarinin liker

Imate radi domače, sladke in aromatične likerje? Potem je mandarinin liker pravi za vas. Izdelava je enostavna, zato se ga lahko loti tudi tisti, ki z likerji še nima izkušenj. Vonj po sladkih mandarinah in cimetu je odlična dobrodošlica za vaše goste.
Mandarinin liker je tudi odlično darilo ob različnih priložnostih. (Foto: Freepik.com)
Mandarinin liker je tudi odlično darilo ob različnih priložnostih. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Mandarinin liker – sestavine:
Iz naštetih sestavin dobimo dober liter in pol mandarininega likerja.

12 – 15 mandarin
0,5 kg sladkorja
1 vanilin sladkor
pol žličke mletega cimeta
1 cimetova palčka
8 – 10 celih klinčkov
250 ml vode
750 ml ruma

Mandarinin liker – postopek:
Mandarine olupimo.

Odstranimo bele nitke, da mandarinin liker ne bo grenak. Razdelimo jih na posamezne krhlje.

Mandarinine krhlje narežemo na manjše koščke in odstranimo pečke. Narezane koščke zložimo v 2 steklenici, dodamo sladkor in vanilin sladkor.

Da bo liker še bolj aromatičen, dodamo še cele klinčke ter mleti cimet in cimetovo palčko.

Rum razredčimo z vodo in s to mešanico prelijemo mandarine.

Zapremo in dobro premešamo. Postavimo v temen prostor in pustimo stati 3 – 4 tedne, da se sladkor stopi. Vmes večkrat premešamo.

Mandarinin liker na koncu precedimo in nalijemo v steklenice. Uporabimo lahko dekorativne stekleničke različnih oblik.

Domač mandarinin liker je lahko tudi lepo darilo za različne priložnosti.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Minister za zdravje opozarja: "Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Okusna ajdova kaša

Ajdova kaša je staro in zdravo živilo. Pripravite si jo...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Hrustljavo zapečena gomoljna zelena

Ne samo krompir, ampak tudi ostali gomoljčki (zelena, k...

KUHALNICA: Bonboni za boleče grlo

Imate boleče grlo ali se vas loteva kašelj? Če prisegat...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčno pecivo iz moje mladosti

Velikokrat me misli ponesejo v leta moje mladosti. Ah, ...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.