E-novice

Naroči se in prejemaj nove članke, nagradne igre in kupone.
 

KUHALNICA: Mini jabolčne pite

Če ste ljubitelj mini jabolčnih pit, ki jih lahko kupite v eni od restavracij s hitro prehrano, si jih zdaj lahko pripravite kar doma. Priprava je enostavna in hitra. Najboljše so še vroče skupaj z mrzlim sladoledom!
Mini jabolčne pite (foto: OblizniPrste.si)
Mini jabolčne pite (foto: OblizniPrste.si)
Nazaj Naprej
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za mini jabolčne pite:
500 g jabolk
1 žlička cimeta
3 žlice sladkorja
po želji limonina lupinica in šilce ruma
1 jajce (ni nujno)
500 g listnatega testa za pite

Postopek za mini jabolčne pite:
Jabolka operemo, olupimo in narežemo na majhne koščke. Damo jih v skledo in potresemo s sladkorjem in cimetom. Uporabila sem približno 3 žlice sladkorja, seveda pa jih vi lahko uporabite več ali manj. Vse dobro premešamo.

Na štedilnik pristavimo ponev oz. posodo. Vanjo stresemo koščke jabolk s sladkorjem in cimetom. Ko ponev postane že zelo vroča, jo pokrijemo, da se bodo jabolka podušila. Temperaturo znižamo. Med dušenjem jabolka večkrat premešamo.

Jabolka poskusimo, da ugotovimo, če so dovolj sladka. Po želji lahko dodamo več sladkorja, cimeta, limonino lupinico ali malo ruma.

Medtem, ko se jabolka dušijo, pripravimo testo. Listnato testo razgrnemo, če pa smo kupili takega v kvadru, ga najprej razvaljamo. V tem primeru poskušajmo oblikovati testo tako, da bo čimbolj pravokotne oblike. Z nožem nato testo razrežemo na kvadrate, ki jih bomo kasneje nadevali z jabolčno maso in jih zapognili ter dobili pravokotno obliko.

Dušena jabolka pustimo nekaj časa, da se ohladijo, saj bomo tako lažje nadevali testo.

Nato na polovico vsakega kvadratka iz testa nanesemo približno 2 žlici jabolčne mase. Pazimo, da nam ne steče čez rob. Drugo polovico testenega kvadratka zapognemo čez jabolka in robove dobro zatesnimo s prsti. Lahko si pomagamo tudi z vilico.

Zaprte pravokotnike zložimo na pekač. Najbolje je, da je ta teflonast, sicer pa lahko uporabimo papir za peko.

Premažemo jih z razžvrkljanim jajcem in posujemo z nekaj kristali sladkorja.

Pečemo jih približno pol ure na 150 °C. Vsaka pečica je malo drugačna – ker svojo poznate najbolje, boste po potrebi zvišali temperaturo oz. prilagodili čas pečenja. Pečeni so, ko postanejo zlato-rumene barve.

Zraven se prileže stepena sladka smetana ali sladoled, ki poskrbi za kontrast toplega in hladnega v ustih.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Čufti

Slastni in okusni čufti. Ste jih že kdaj pripravljali? ...

Fala priporoča: Beli kruh s semeni maka

Tokrat smo za vas pripravili nekoliko drugačen, a zelo ...

Iz Jožičine kuhinje: Babičina dobrota

Vam gre za nohte s časom, potrebujete enostaven, sočen ...

Da jajca ne bodo počila ...

Imate tudi vi vsako leto pri kuhanju jajc za pirhe teža...

Iz Jožičine kuhinje: Maslena potica

Jožica ostrožnik je tokrat pripravila masleno potico po...

Najboljši nasveti za velikonočne pirhe

Ko kuhamo jajca, še posebej za veliko noč, je pomembno,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2018 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.