KUHALNICA: Odlični pustni krofi

Imate radi nekaj slastnega in okusnega, ki tekne ne glede na letni čas. Pred vami je recept za odlične pustne krofe po katerih pri nas pečemo že več kot deset let in vedno uspejo. Preizkusite ga.
Okusni pustni krofi (foto: OblizniPrstie.si)
Okusni pustni krofi (foto: OblizniPrstie.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Odlični pustni krofi – sestavine
Za cca. 25 krofov:
1 kg namenske bele gladke moke
10 dag kvasa
10 dag sladkorja
7 dag margarine
3 dl mleka
4 debela jajca
1 vaniljev sladkor
o,5 dl ruma

Za nadev:
marelična marmelada

Za cvrtje:
2 l olja za cvrtje

Odlični pustni krofi – postopek:
Mleko z dvema žlicama sladkorja segrejemo, da je malo mlačno, odstavimo, dodamo kvas in žlico moke, premešamo ter pustimo, da vzhaja oz. da naraste.

Nato v skledi z električnim mešalnikom zgnetemo moko, jajce, sladkor, vaniljev sladkor, rum ter margarino in vzhajan kvasec.

Testo pokrijemo in pustimo, da vzhaja na toplem vsaj 30-40 minut. Za hitrejše vzhajanje postavimo skledo s testom kar v bližino radiatorja.

Ko je testo dovolj vzhajalo, oblikujemo kroglice. Testo zajemamo z žlico, ki naj ne bo prevelika. Testo vrtimo med dlanmi, da dobimo lepe kroglice. Dlani si pred oblikovanjem pomokamo z moko.

Oblikovane kroglice polagamo na pomokan prt. Zgornjo plast obrnemo, da je na dnu prta, s prsti kroglice še malo sploščimo. Ko porabimo vso testo, kroglice pokrijemo, da še enkrat vzhajajo na toplem.

Dobimo približno 25 kroglic.

Krofe cvremo na vsaki strani 3 minute. Pečenost krofov preverimo z zobotrebcem. Vmes dobimo lep krancelj.

Ocvrte krofe napolnimo z marmelado ter jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj.

Morda te zanima tudi:

Intervju z dr. Katjo Rebolj: Divje rastline - učinkovitost, uporaba in hranilna vrednost

Tokrat smo se z dr. Katjo Rebolj, doktorico biokemije, ...

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino pot...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela ...

NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico...

Napitek, ki učinkovito razstruplja telo in pomaga pri hujšanju

Pomlad počasi prihaja k nam in čas pomladi je že tradic...

RECEPT: odlična zelena rižota s špinačo in hrustljavim pršutom

Poskusite to odlično in slastno zeleno rižoto ter razva...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.