KUHALNICA: Slastna škotska jajca

Če jajca oblečemo z mesno maso, jih paniramo in hrustljavo ocvremo, dobimo zelo nasitna jajca, tako imenovana slastna škotska jajca.
Slastna škotska jajca (Foto: Oblizniprste.si)
Slastna škotska jajca (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Pri nas se ponavadi znajdejo na meniju ob praznikih. Še tako zahteven jedec bo segel po njih, ker imajo slasten videz in ker navdušijo z okusom. Idealna so tudi za družbo ob kozarcu piva. Pri nas vedno zmagajo.

 

Sestavine za 10 škotskih jajc:

  • 1 kg mletega mesa
  • 2 rezini belega kruha (brez skorje)
  • 0,5 dl mleka
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlica domače suhe vegete
  • sol po okusu
  • 1/4 žličke mletega popra
  • 1/4 žličke kosmičev suhega čilija
  • 1/4 žličke cury
  • žlica svežega nasekljanega peteršilja
  • 10 jajc + 2 jajci za paniranje
  • moka za paniranje
  • krušne drobtine za paniranje
  • 1/2 l olja za cvrtje

 

Postopek za slastna škotska jajca:

1) Kruhovim rezinam odstranimo skorjo in kruhovo sredico namočimo v mleku. Ko se kruh popolnoma navlaži, dodamo meso in vse začimbe ter vse skupaj temeljito pregnetemo.

2) Jajca skuhamo in olupimo. Ko se jajca ohladijo, vsako povaljamo v moki.

3) Mesno maso razdelimo na 10 kosov teže cca. 110 g. Kupček mesa sploščimo v večjo pleskavico, na sredino damo jajce in ga oblečemo v mesno maso. Postopek ponovimo še z ostalimi jajci.

4) Nastavimo si 3 posodice za paniranje: v prvo nasujemo moko, v drugi stepemo 2 jajci + 2 žlici vode, v tretjo nasujemo krušne drobtine. Jajca spaniramo.

5) V posodo nalijemo toliko olja, da bodo jajca do polovice v olju. Ko je olje dovolj vroče, na srednji temperaturi ocvremo jajca cca. 8 minut, 4 minute na eni strani in 4 minute na drugi strani.

Slasten tek!

 

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

V Sečoveljskih solinah ciljajo na polovico letne porabe soli v Sloveniji

V Sečoveljskih solinah, ki jih upravlja podjetje SOLINE...

Bi radi shujšali, a ste ves čas lačni? To je krivec za lakoto!

Nekateri ljudje morajo kar naprej nekaj grizljati, da v...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Kako preprečiti kalcinacijo žil?

Če z leti v kosteh izgubljamo kalcij, se po drugi stran...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Naredite sami: Aromatizirano olje

Eden izmed najboljših načinov, da ohranite okuse svojih...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.