Kaj nam prinaša novo leto? Preverite v veliki astrološki napovedi za leto 2024

"Pluton je bil v vodnarju od 1778 do 1798 leta in takrat je bila ameriška revolucija, spreminjala se je ustava in družbene pravice, odprle so se prve banke, imeli smo tudi francosko revolucijo in še marsikaj drugega. Kakšno revolucijo lahko pričakujemo v letih od 2023 do 2044, ko bo Pluton v vodnarju?"
Kaj nam prinaša leto 2024? (Foto: Freepik.com)
Kaj nam prinaša leto 2024? (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Astrološko napoved za leto 2024 nam je razkrila priznana astrologinja Irena Dolar.

Kaj je astrologija?

Astrologija ni vedeževanje, ni nadnaravna veda, ni nesmisel, temveč je veda prihodnosti. Je empirična veda, je starodavna veda in veda, ki razkriva vse o naravi našega bistva ter »usode«. Astrologija govori o verodostojnosti astroloških predpostavk, in sicer da vse, kar se dogaja na nebu vpliva in živi v nas. Torej, astrološka karta je nekakšen zemljevid vesolja in našega življenja, ki prikazuje položaje planetov, astroloških hiš in drugih nebesnih teles postavljenih na čas in kraj našega rojstva.

Omenili ste usodo. Kaj ste imeli s tem v mislih?

Zakaj sem omenila »usodo«? Če imamo v življenju krizo, bolezni, težave, ni namen le-teh destruktiven, temveč je KONSTRUKTIVEN, saj nam pomagajo, da se zbudimo iz otopelosti in začnemo ozaveščati, kar je narobe v našem življenju. Ozaveščanje pa je dolgotrajen proces, v katerem se oseba premika iz nižjega zavedanja na višji duhovni razvoj in tako doživlja osebno ter duhovno rast. Seveda je od vsakega astrologa odvisno, v kakšnem okviru jo uporablja. Sama imam najrajši natalno astrologijo, kjer se posvetim posamezniku, skrbno preučim rojstno karto, kjer najdem vsa dejstva ter potenciale posameznika. Zelo privlačna je tudi prognostika, saj vse nas zanima naša prihodnost. Seveda si vsi želimo lepega življenja in lepe prihodnosti, pa vendar življenje ni samo lepo. Zelo pomembno je, kako gremo skozi težja obdobja in težke preizkušnje. Vsi tokovi astrologije imajo svojo obliko, le da so nekateri bolj vidni kot drugi.

Poglejva leto 2024. Kako bomo začeli leto 2024?

Pogledam lahko na splošno za leto 2024 - kaj je naši družbi skupno v prihajajočem letu. A najbolj pravilna prognoza je za vsakega posameznika posebna, narejena za njegovo rojstno karto. Pa poglejmo LETO 2024 … Leto bomo začeli z zadnjimi dnevi retrogradnega Merkurja v strelcu, ki je obenem tudi vladar prve januarske Lune v devici. Morda to ne bo ravno slabo, saj se bomo začeli zavedati svojih prepričanj, ki nam morda škodijo, kot tudi, iz kje prihajajo. Seveda pri retrogradnosti planeta ne gre brez zapletov, zato bo čas, da lahko še kaj razmislimo, naredimo čistko, spustimo preteklost in se premaknemo v novo.

Astrologinja Irena Dolar (Foto: osebni arhiv)

In da od 3. januarja naprej, ko bo Merkur spet direkten, neobremenjeno stopimo v prihodnost. Energija strelca bo poudarjena na začetku leta, kajti imeli bomo Marsa, Venero in Merkurja v strelcu, ki temelji na pozitivni vse - življenjski filozofiji. Pri tem je dobro vedeti, da je vsem nam skupno, da  želimo biti srečni. Pa vendar, to srečo iščemo na napačnih koncih. Energija strelca nam lahko pomaga, da iz vloge žrtve prestopimo v osebo, ki bo najprej iskala veselje in zadovoljstvo v sebi. Odločili se bomo za bolj pozitiven odnos do svojega življenja in tudi do svojih težav ter lekcij. Spoznali bomo, da so to samo izzivi, ki nam pomagajo, da postanemo boljši človek. Da se moramo vseskozi učiti in se vsak dan povezati z stvarmi, ki nam dajejo pomen in namen.

Uživajmo v stvareh, ki imajo manjši pomen; recimo igranje z otroki, sprehod v naravi, kuhanje priljubljene jedi, poslušanje glasbe ipd. Napolnimo svoje misli z lepimi trenutki, z vizijo lepe prihodnosti, ter nahranimo svoje možgane s pozitivnostjo. Ljudje, ki opazijo vse lepo in manj kritizirajo, so srečnejši, prav tako tudi tisti, ki se ne pritožujejo vsak dan.

Torej, nam bo vstop v novo leto prav zares naklonjen, da s poglobljenim delom na sebi najdemo "iskro življenja"?

Da, res je pomembno, da v kolikor ne najdete nekega veselja v življenju, da se ustavite in vprašate, na kakšen način narobe razmišljam? Da najdemo vseeno idealizem, vero v prihodnost, zaupanje v življenje - da, če jaz delam vse dobro in prav, bo moja prihodnost lepša. In res bo. A, če konstantno jamram kako je vse slabo, v kakšnem pomanjkanju sem, kako je težko, ja, potem to kličemo k sebi. Zato je zelo pomembno, da se naučimo hvaležnosti za to, kar imamo in se nehamo primerjati z drugimi. Znamenje strelca nam vsem govori o tem, da je vse možno in od nas je odvisno, kako se tega lotimo. Nehajmo se pritoževati in se povežimo z bolj pozitivnimi ljudmi. Vedite, da so pričakovanja (kako si mi predstavljamo, da bi nekaj moralo biti) skoraj vedno problematična in, ko niso izpolnjena, je najlažje pokazati s prstom na drugega. A to je naš obrambni mehanizem, kar pa ne pomeni, da je to edini in hkrati najučinkovitejši način razreševanja problemov.

Poudarila bi še, da bosta Sonce in Pluton v začetku leta še v znamenju kozoroga - Sonce je tudi osrednji planet tega leta, torej bodo individualnost, samozavest, naši cilji, dosežki, naša kariera, tudi vitalna energija ter identiteta glavna tema in pozornost tega leta. Kozorogova energija je melanholična, resna, odločna in seznanjena s tradicijo.

Prebrala sem, da Pluton po dolgem času prehaja iz znamenja kozoroga v znamenje vodnarja in nam to na družbeni ravni prinaša, kar drastične spremembe, drži? Kakšne?

Da. Odpira se nam čisto nov svet, novo zavedanje vsega, ljudje se bomo začeli osvobajat. Pluton je planet transformacije in nujne spremembe.

Foto: Freepik.com

S pomočjo Plutona smo prehodili marsikatere poti in vse so pustile neko sled v našem življenju. Za kozoroga je resnica, resnost, dolžnost eliksir življenja. Ne more mimo odgovornosti, starih, preizkušenih spoznanj, skozi stare nauke prihaja do modrosti. Nekako bomo novo leto začeli z energijo mnogih izkušenj iz preteklosti, disciplinirano in potrpežljivo. Strelčevo energijo bomo imeli za spodbudo, da le premaknemo tisti del nas, ki še stagnira. 11. januarja bo prvi mlaj v novem letu in to v znamenju kozoroga. Bo zelo pomemben mlaj, saj bo v aspektu z vozli. Naj naše misli in hotenja popelje naproti zgodbi o uspehu, naj bodo polne preteklih lekcij, spoznanj in razumevanja ter globokega premisleka.

Znanje preteklih generacij, ki jih bo Pluton z vstopom v vodnarja prinesel iz kozoroga, bo popolno renoviral, resitiral, nekaj odstranil in dal prostor novemu. Znamenje vodnarja je izredno svobodoljubno, nekonvencionalno, polno novih intelektualnih izzivov, napredka in tudi humanitarne pomoči.

Pluton je bil v vodnarju od 1778 do 1798 leta in takrat je bila ameriška revolucija, spreminjala se je ustava in družbene pravice, odprle so se prve banke, imeli smo tudi francosko revolucijo in še marsikaj drugega.

Kakšno revolucijo pa lahko pričakujemo v letih od 2023 do 2044, ko bo Pluton v vodnarju? Morda družbeno, tehnološko, intelektualno revolucijo?

Foto: Freepik.com

Pluton, planet podzemlja, ki nas sili, da prehodimo nujno potrebno pot v globino svojega bita, da lahko v resnici postanemo to, kar zavestno smo. Razumevanje potovanja vase in njegove neizogibnosti, je pomemben proces sprejemanje samega sebe in oblikovanje v celostno bitje.

Vstop Plutona v vodnarja od 20. januarja dalje bo zelo vplival na področje v naši rojstni karti, kjer imamo prvi dve stopinji tega zračnega znamenja. V letu 2024 bo Pluton, zaradi počasnega tranzita in obdobja retrogradnosti samo za čas od 2. septembra in do 11. oktobra malce pokukal nazaj na zadnjo stopinjo kozoroga ter pogledal, če je tam še kaj odprtega. Vsakič, ko je planet na prvi stopinji enega znamenja - tukaj Pluton v vodnarju in kasneje vstopa retrogradno na zadnjo stopinjo prejšnjega znamenja - nazaj v kozoroga in zopet obrat naprej, je občutek, da je nekaj resnično sklenjeno in se pomikamo na nova ozemlja. Pogosto dobesedno in tudi na evolucijski, miselni, duhovni ravni.  Odpre se nova dimenzija naše zavesti in nenadoma vidimo nekaj, kar je bilo vedno tam, a tega nismo videli. Pred očmi se nam nenadoma odprejo nove perspektive življenja, nove možnosti in sprašujemo se, zakaj tega nismo spoznali že prej. Spremembe navad, kakovosti življenja, nove paradigme se začnejo oblikovati v naši psihi in življenje začenja imeti zelo drugačen pomen od tistega, kar je bilo do sedaj. Čeprav je to proces, ki se vedno dogaja - naše celice se nenehno obnavljajo, vse okoli nas se nenehno spreminja, vendar se tokrat zdi veliko bolj dramatično in se sprašujemo, kako smo bili do zdaj tako slepi in nekaj nismo spoznali.

Ta članek se nadaljuje na naslednji strani - KLIKNI TUKAJ >
Stran: 1 2

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Astrološka napoved za leto 2024 Astrologija
Morda te zanima tudi:

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Izšla je februarska revija Vzajemnost 2024

V kakšni kondiciji je pokojninska blagajna, koliko znaš...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Astro napoved za vsa znamenja: Kaj vas čaka ta teden (8.4. - 14.4.2024)?

Sonce in Venera v znamenju ovna vas bosta ščitila pred ...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...

Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 25.3 do 31.3. 2024

Ta teden začnemo z močnim dogodkom, v ponedeljek bomo i...

MojaLeta darilo je še bogateljše – kdo so izžrebanci?

Februarski nagrajenci oz. nagrajenke prejmejo kar tri ...

Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 4.3 do 10.3.2024 (piše priznana astrologinja)

Ta teden nam bo padajoča Luna, z vsemi ostalimi planeti...

7 razlogov, zakaj je dedek pomemben v življenju otrok

Vpliv starih staršev na otrokovo življenje je zelo veli...

Metka Klevišar: KAJ PA BODO REKLI LJUDJE?!

Za mnoge je to največja skrb, ne, kaj delajo, ampak kaj...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.