Kaj nam prinaša novo leto? Preverite v veliki astrološki napovedi za leto 2024 (2/2 strani)

„Pluton je bil v vodnarju od 1778 do 1798 leta in takrat je bila ameriška revolucija, spreminjala se je ustava in družbene pravice, odprle so se prve banke, imeli smo tudi francosko revolucijo in še marsikaj drugega. Kakšno revolucijo lahko pričakujemo v letih od 2023 do 2044, ko bo Pluton v vodnarju?“
Kaj nam prinaša leto 2024? (Foto: Freepik.com)
Kaj nam prinaša leto 2024? (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Pokukajva še malo v obdobje pomladi? Kaj si lahko obetamo od pomladi naprej?

Pomlad bomo začeli z vstopom Sonca v ovna, 20. marca bomo imeli spomladansko enakonočje, dan in noč bosta na vsej Zemlji enako dolga in vsak nadaljnji dan nam bo Sonce ponujalo več svetlobe. To bo lepa energija, ki nas zavestno poveže z Zemljo in Kozmusom ter nam ponuja rojstvo novega življenja. Ta dan se začne tudi novo astrološko leto, nastanek novega življenja in kreativnosti. Začnemo z znamenjem ovna in potujemo vse do naslednjega marca v leto 2025 z zadnjim znamenjem ribi.

Ko sta dan in noč enako dolga, nas to spomni na temo in na svetlobo v naših življenjih, na dualnost, na jin in jang energijo. Spomnimo se na naše vzpone in padce, na bolečino, ki nam je bila v pomoč, da smo zrasli v svetlobo.

Že 25. marca bo močna polna Luna in obenem bo to tudi Lunin mrk na 5* tehtnice. Ko je Luna v tehtnici in je v opoziciji s Soncem v ovnu, še posebno v tej Lunaciji, ko bodo v ovnu poleg Sonca še Merkur, Kiron in Severni vozel, nas energija naproša, da se malce ustavimo - predvsem glas svojega ega in prisluhnemo drugemu. Nekaj nam bo pripovedovalo, da namesto, da s svojo energijo silimo naprej in navzven, raje pustimo, da energija, ki je pred nami prihaja naproti k nam. Torej, počakajmo in sprejemajmo, predvsem zato, da ne delamo več napak in da se naučimo poslušati.

Povezava s Plutonom nas bo spodbudila, če ne celo prisilila, da ponovno pregledamo svoja dejanja, svoje navade, saj se bomo srečali s situacijami, ki zahtevajo introspekcijo. To se lahko kaže na različne načine, še posebno na področju življenja, kjer imamo 5* tehtnice.

Ker bomo v spomladanskem delu mrkov, bo 8. aprila sledil mlaj in popolni Sončev mrk na 19* ognjenega ovna. To bo zelo zanimiva situacija in obdobje, saj bodo, razen Plutona, ki bo kot sem že omenila v vodnarju, vsi planeti v zaporednih znamenjih. Mars, Saturn in Neptun bodo v ribi, Severni vozel, Luna, Sonce, Kiron in Merkur v ovnu ter Jupiter in Uran v biku. Znamenje ribi nam govori o naši ustvarjalnosti in naši sposobnosti, da se povežemo z nečim, kar je večje od nas, da bi nas navdihnilo življenje in nas povabilo k povezanosti in sočutju ter tako pomagalo, da bi postali pristno človeško čuteče bitje. Riba je zadnje vodno znamenje zodiaka, je zapleteno znamenje, vendar ga je tudi zelo težko opredeliti. Ribe nas povezujejo s trpljenjem sveta kot nobeno drugo znamenje. Opominja nas, da smo vsi žrtve nečesa ali nekoga. Naslednje znamenje je oven, v katerem bo zelo močan Sončev mrk in zelo dobro bo, če si boste privoščili osebno astrološko razlago, saj bo področje mrka izredno manifestacijsko. Močna energija v prvem znamenju zodiaka, ki mu vlada Mars, nas bo gnala k dejanjem, izražanju, početju, k ustvarjanju, k nečem novemu, k iniciaciji, k sebi in k energiji "jaz sem". Vse nas bo prosili k spremembi in k manifestaciji nečesa novega. Merkur v ovnu nam bo odgrnil zavese z okna in v daljavi bomo zagledali obetavno panoramo in vse nam bo govorilo, da pohitimo ter razmislimo o novih možnostih, ki nas čakajo tam nekje pred nami. In ko bomo vpregli vse moči in, ko bo motivacija močna, bosta oba planeta v biku Jupiter in Uran poskrbela za blagostanje, za dobrine, za nekaj konkretnega doseči.

Kaj se nam obeta na področju financ … ?

Jupiter bo vse do 26. maja v zemeljskem znamenju bika, kjer se vidi zelo ugodno na finančnem področju, saj je bik povezan z imetjem in viri. Lahko se bomo počutili bolj samozavestno pri naložbah, nakupih nepremičnin, širitvi svojega poslovanja, ali varčevanju denarja za prihodnost.

Foto: Freepik.com

Bik je znan po svoji ljubezni do lepote in razkošja in Jupitrov ekspanzivni vpliv bi lahko okrepil te lastnosti. Rajši bomo posegali po dobri hrani, predvsem po kvalitetni hrani, se razvajali skozi glasbo ter umetnost. Vrednoti kot sta varnost ter stabilnost v življenju bosta bolj zaželeni, zelo pomembna nam bo gradnja trdnih temeljev za prihodnost, krepili bomo naše zasebne odnose ter več delali na osebni rasti. Vendar moramo imeti v mislih, da je Jupiter tudi planet naših prepričanj in je povezan z nečem višjim, kar je večje od nas. Recimo vprašanjem, kdo smo, kaj počnemo tukaj na zemlji? In kako smo skladni z našimi prepričanji.

Vstopamo v zelo posebne čase, ogromno sprememb praktično na vseh področjih življenja. Kako bo s tehnološkim, in morda duhovnim napredkom?

Tukaj bi omenila veliko konjunkcijo Jupitra z Uranom v biku, ki se bo zgodila 21. aprila. To bo aspekt, ki nas bo navdal z ustvarjalnostjo in izvirnostjo, s konkretnimi vizijami o naši prihodnosti. To je vidik, ki ga najdemo v rojstni karti mnogih velikih izumiteljev in likov, ki nam prinašajo vizijo boljše prihodnosti ter velik tehnološki napredek. Torej, sedaj, v tem trenutku, se bo lahko rodilo veliko posebnih otrok, ki bodo kasneje postali nekaj pomembnega, celo geniji in ki jih bo ta konjukcija Jupitra in Urana zaznamovala.

26. maja bo Jupiter vstopil v zračnega dvojčka in bo ostal vse do 9. junija 2025 v tem radoživem znamenju. Energija zavesti, rasti in presežka pozornosti se bo spremenila. Stvari se spreminjajo, teme se spreminjajo, znanje se spreminja in ne samo hitro, zelo hitro. Vsi skupaj bomo postajali bolj ozaveščeni, zaradi interneta, vseh mogočih aplikacij, mnogo več bomo potovali in se učili tujih jezikov. Ena izmed dobrih lastnosti Jupitra v dvojčkih bo, da bomo vse, kar želimo, izvedeli hitreje.

Retrogradni Merkur. Poglejva še njega – večni strah in trepet (smeh)?

Merkur vladar znamenja dvojčka in device bo v letu 2024 trikrat retrograden. Najprej od 3. do 25. aprila v ovnu, potem od 6. do 29. avgusta v znamenju device in leva ter zadnjič od 25. novembra do 16. decembra v ognjenem strelcu.

Poleg vseh že znanih nevšečnosti, ki nam jih retrogradnost servira bo značilnost v tem letu tudi boj med odlašanjem in ustvarjanjem, še posebej zato, ker je prvo pogosto posledica ustvarjalne energije ognjenih znamenj in globoke želje po popolnosti, o kateri avgustovska retrogradnost v devici govori in prav, zaradi tega strahu, da tisto, kar počnemo, ni dovolj popolno, odlašamo in proizvajamo plaz izgovorov, ki nikogar ne prepričajo.

Kaj nam kaže jesensko -zimsko obdobje, s sezono mrkov?

Druga sezona mrkov bo v jeseni, natančno 18. septembra bo zopet polna Luna in delni Lunin mrk na 25* ribe, to bo zelo senzibilen mrk z energijo Neptuna in retrogradnega Saturna v ribi. To zna biti najbolj ustvarjalen Lunin mrk - oblikuje našo človeško ustvarjalnost in pomaga, da se povežemo s sočutjem in univerzalno ljubeznijo. Še posebej zato, ker je predhoden vstop Saturna v ribe spremljal vstop Plutona v vodnarja in bo našo zavest popeljal proti časom, ki prihajajo: ko bomo poklicani ločiti stroj od človeka. Ker stroji, ki so naša prihodnost, lahko delajo le s podatki, ne zmorejo čutiti, dvomiti, biti dvoumni ali ljubiti kot ljudje, imeti srce in srčnost kot ljudje, predvsem pa ne morejo razlikovati med ljudmi.

Za Luninim mrkom sledi vedno Sončev mrk, ki bo 2. oktobra na 10*tehtnice. V tem harmoničnem znamenju se bodo znašli Sonce, Luna, Merkur, Lilith in južni vozel. Po eni strani je to kardinalna energija začetkov, po drugi strani nas energija Južnega vozla vleče nazaj. Vendar je potrebno vse to, na kar smo navezani spuščati in se osredotočiti na nekaj lepega, bolj pomembnega, kar prihaja. Južni vozel predstavlja karmo, ki jo nosimo od naših prednikov, je nekaj starega, preteklega, ki je dovolj zrelo, da se lahko soočimo z njo in Severni vozel je pot, ki ji sledimo, z namenom, da jo razvijamo in spuščamo te podedovane teme. Zato je "material", ki teče iz Južnega vozla precej nezaveden in samodejen, tisti iz Severnega vozla pa zahteva napor, delo in zavest. Vredno razmisliti kajne?

Foto: Freepik.com

Bi izpostavili še kakšne astrološke postavitve, ki izstopajo v letu 2024?

V leto 2024 bomo stopili s Saturnom in Neptunom v ribi, z Uranom v biku in to se ne bo nič spreminjalo. Saturn je predstavnik izkušenj in lekcij in v stilu znamenja ribi bo pokazal, kakšne kakovosti in vrste izkušenj bomo imeli. Ni le predstavnik bolečine, omejitev in discipline, ampak je tudi simbol psihičnega procesa, naravnega vsem ljudem, s katerim lahko vsak od nas uporabi izkušnjo bolečine, omejitev in discipline, kot sredstva za širitev zavesti in uresničitev.

Neptun v ribi pokaže na nemoč, na status žrtve, obenem pa ponuja, da o tem spregovorimo, obtožimo, predvsem pa ozavestimo trpeči del nas, ki ga doživljamo, ali smo celo prisiljeni vanj.

Zavedajmo se, da obstajajo določene situacije v življenju, ki niso osebni problem, ampak so veliko večje od nas - so kolektivno trpljenje, kot so npr. smrti, zaradi vojne, ali zapustitev. To so vprašanja, ki nimajo narodnosti ali zastav. To je trpljenje ob življenju in zlasti ob nepotrebnih vojnah.

Uran je že dolgo časa v biku in bo tudi v letu 2024. Uran, tisti del našega bita, ki nam govori; kaj pa če bi nekaj spremenili, poizkusimo nekaj novega, želim se osvobodite od nečesa, od nekoga. Bomo prekinili s status quo, si upamo izzvati nekaj nepričakovanega? Imam eno noro idejo, želim ustvariti povsem nekaj novega, želim se spremeniti… Enostavno nam ni mar za mnenje drugega, želimo biti avtentični. Vse to in še mnogo več je Uran v naših življenjih. Kaj nam bo govoril ta vidik naše psihe?

Ne pozabimo tudi na Marsa. Kajti leto 2024 bomo zaključili z retrogradnostjo Marsa. Mars se bo 6. decembra v znamenju leva obračal v retrogradno smer in bo končal svojo retrogradno pot v mesecu februarju 2025 v raku. Ponovno se bomo zavedali, kaj nas v življenju žene, kako smo lahko povezani s svojo notranjo veličino, z našim bojevnikom v sijočem oklepu in s sulico v roki. V iskanju dežel, ki jih je treba osvojiti, v iskanju občinstva, ki bi osupnilo. Moč v naših mišicah šepeta: lahko, moraš, poveži se s tem delom sebe, ki izžareva svetlobo in talente. Naj bodo vaši talenti vaše kopje in ščit, saj predanosti, vztrajnosti in strasti znamenju leva ne manjka. Poleg tega, da je lev ognjeno in fiksno znamenje, je tudi plemenit in zvest in njegova energija vsakega prevzame, ki se poveže z njim.

Kaj naj vam na koncu zaželim dragi ljubitelji astrologije in astrološke prognoze? Življenje je lepo, le če ga živiš, ponuja se samo in le ti se lahko prepustiš.

Srečno Novo leto, čudovit vstop v leto 2024 in veliko čarobnih dogodkov vam iz srca želim astrologinja Irena Dolar.

O ASTROLOGINJI

Irena Dolar je diplomirana astrologinja, ki že 10 let profesionalno deluje kot astrologinja. Je tudi učiteljica astrologije na vseh stopnjah, ki vodijo do diplome.

Astrologinjo Ireno Dolar najdete na njenem Facebook profilu Astrologinja Irena Dolar in na Instagramu - astrologinjairenadolar.


 
 

< Nazaj na začetek članka
Stran: 1 2

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Astrološka napoved za leto 2024
Morda te zanima tudi:

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Načrtovanje upokojitve: Že veste, kaj boste počeli, ko se upokojite?

Ljudje, ki gredo v posteljo zaposleni in se zbudijo upo...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Astro napoved za vsa znamenja: Kaj vas čaka ta teden (8.4. - 14.4.2024)?

Sonce in Venera v znamenju ovna vas bosta ščitila pred ...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...

Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 25.3 do 31.3. 2024

Ta teden začnemo z močnim dogodkom, v ponedeljek bomo i...

MojaLeta darilo je še bogateljše – kdo so izžrebanci?

Februarski nagrajenci oz. nagrajenke prejmejo kar tri ...

Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 4.3 do 10.3.2024 (piše priznana astrologinja)

Ta teden nam bo padajoča Luna, z vsemi ostalimi planeti...

7 razlogov, zakaj je dedek pomemben v življenju otrok

Vpliv starih staršev na otrokovo življenje je zelo veli...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.