Kako očistiti prismojeno hrano s posode?

Moj dom in vrt > Praktični nasveti | piše: K.Z. | 2.3.2024
Zelo enostavno! Nič več vam ni potrebno drgniti ali celo zavreči posode, v kateri se vam je prismodila hrana. S preprostim trikom boste spet imeli čisto in sijočo posodo!
 	Prismojeno hrano lahko enostavno odstranite. (foto: Freepik.com)
Prismojeno hrano lahko enostavno odstranite. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Le komu se še ni zgodilo, da ne bi prismodil hrane. Ta trdovratno vztraja in nikakor je ni moč očistiti. S pomočjo teh dveh trikov, pa bo sedaj tudi to zelo enostavno. Preizkusite!

Pecilni prašek
V posodo, v kateri se vam je prismodila hrana, natresite nekaj pecilnega praška in dolijte vodo, da bo pokrito dno oziroma ves del, kjer je prismojena hrana. Nato zavrite za par minut in ko se nekoliko ohladi, brez težav očistite! Lonec bo spet kot nov.

Naredite pa lahko tudi naravni odstranjevalec umazanije:
Potrebujete žlico kisa, dve žlici sode bikarbone, kozarec vode.
Vodo zlijte v lonec, posodo, ponev, kjer je prismojena hrana. Nato dodajte še kis in segrejte. Ko zavre, odstavite in malo počakajte. Dodajte še sodo bikarbono in počakajte nekaj minut. Nato odlijte vodo in očistite posodo. Če je na njej še nekaj prismojene hrane, zmešajte sodo bikarbono z vodo in zdrgnite z gobico. Posoda bo spet čista in kot nova!
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Astro napoved: Kaj vas čaka ta teden (15.4. - 21.4.2024)?

Začetek tedna bo obarvan z energijo Sonca v znamenju ov...

BALDRIJAN: zmanjšuje tesnobo, pomirja, lajša bolečine, deluje proti nespečnosti...

Baldrijan (znanstveno Valeriana officinalis), se zaradi...

TELOVADIMO: Vaje za mobilnost in gibljivost (VIDEO)

Dandanes se srečujemo z vse večjo problematiko omejene ...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.