Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo lahko kot prilogo k raguju iz mletega mesa, ali pa pripravimo samostojno jed, kjer kombiniramo polento in mleto meso. Odlična ideja za kosilo!
Polenta z mletim mesom (Foto: Karmen Valant)
Polenta z mletim mesom (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za polento z mletim mesom:

7 dcl slane vode
3 dcl koruznega zdroba
24 dag mletega mesa
3 žlice olivnega olja
4 žlice drobno sesekljane čebule
4 žlice domače paradižnikove mezge
čista juha
česen
sol in poper
nariban parmezan

Preberite tudi: Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Recept za polento z mletim mesom:

V večji posodi zavremo slano vodo, zakuhamo koruzni zdrob in ga med mešanjem kuhamo 8 minut.

Ko je polenta kuhana, jo položimo za prst na debelo v namaščeno posodo za narastke. Seveda je dober tudi kakšen drug, bolj nizek pekač.

Čebulo drobno sesekljamo in jo popražimo na olivnem olju. Dodamo mleto meso in ga nekaj minut pražimo. Namesto mletega mesa lahko uporabimo tudi šunko ali prekajeno kuhano meso, oboje drobno sesekljamo ali zmeljemo.

Ko mleto meso malo porjavi, dodamo sol, poper, domačo paradižnikovo mezgo in strt česen.

Premešamo in še nekaj minut dušimo. Nato prepraženo mleto meso položimo čez polento in ga bogato potresemo z naribanim parmezanom.

Tako sestavljeno polento s parmezanom postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 190 stopinjC, pečemo 20 minut, da se sir po vrhu lepo zapeče. 

Preberite tudi: Kako skuhamo najboljšo mineštro?

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti jedi Polenta z mletim mesom Kosilo
Morda te zanima tudi:

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recepti za zdrava kosila: Losos na žaru s šparglji

Recepti za zdravo kosilo! Zdrava prehrana je ključ do b...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Segedin – kako skuhamo najboljši golaž s kislim zeljem (+odlični recepti)?

Segedin je okusna mesna enolončnica, ki jo pripravimo s...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Iz Jožičine kuhinje: Polpete iz mesa in bučk

Odličen recept za zelenjavno-mesne polpete, ki prihaja ...

Iz Jožičine kuhinje: Jagode v čokoladi

"Jagode in čokolada, ne razmišljaj, ko si mlada, srce n...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.