Sestavine za polento z mletim mesom:
7 dcl slane vode
3 dcl koruznega zdroba
24 dag mletega mesa
3 žlice olivnega olja
4 žlice drobno sesekljane čebule
4 žlice domače paradižnikove mezge
čista juha
česen
sol in poper
nariban parmezan
PREBERITE TUDI: Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme
Recept za polento z mletim mesom:
V večji posodi zavremo slano vodo, zakuhamo koruzni zdrob in ga med mešanjem kuhamo 8 minut.
Ko je polenta kuhana, jo položimo za prst na debelo v namaščeno posodo za narastke. Seveda je dober tudi kakšen drug, bolj nizek pekač.
Čebulo drobno sesekljamo in jo popražimo na olivnem olju. Dodamo mleto meso in ga nekaj minut pražimo. Namesto mletega mesa lahko uporabimo tudi šunko ali prekajeno kuhano meso, oboje drobno sesekljamo ali zmeljemo.
Ko mleto meso malo porjavi, dodamo sol, poper, domačo paradižnikovo mezgo in strt česen.
Premešamo in še nekaj minut dušimo. Nato prepraženo mleto meso položimo čez polento in ga bogato potresemo z naribanim parmezanom.
Tako sestavljeno polento s parmezanom postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 190 stopinjC, pečemo 20 minut, da se sir po vrhu lepo zapeče.
PREBERITE TUDI: Kako skuhamo najboljšo mineštro?
O AVTORICI PRISPEVKA:
Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.