Kruh - hrana bogov

Kos kruha dišečega, odrezanega z ljubečo roko. Domačega, pravkar pečenega. V krušni peči, ob žareči toplini žerjavice. Hrustljava skorjica, slastna sredica, mehka, polna okusnosti žita zrelega, zlatega bogastva kmeta slovenskega.
Žito ... (foto: Milena Matko)
Žito ... (foto: Milena Matko)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kruh - mističen okus omamnosti, ki se v ustih raztopi.

Blagoslov vsem rokam, ki žito posejejo, ga ljubeče požanjejo, zmeljejo, v moko preoblikujejo. Rokam, ki kruh zamesijo, ga lepo zapečejo. Ga pokrižajo, preden ga razrežejo. Z ljubeznijo napolnijo. Rokam, ki kruh radostno v usta ponesejo.

Naj kašče naše polne bodo žita zlatega, polja bogato prepojena z ljubeznijo, rodovitnostjo, strastjo. Da kruha našega vsakdanjega obilo bo.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ko bolnišnična postelja postane čakalnica za prosto posteljo v domu starejših

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana (UKC) vsak ...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Poklic, ki zahteva srce, ne le znanje: zgodba iz doma starejših

Delo v domu za starejše zahteva veliko več kot le strok...

V kavarni doma za starejše premagujejo samoto starosti

V vsakem domu za starejše ima kavarna poseben pomen. Ta...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

»Dolgotrajna oskrba v praksi: sistem se gradi, človek pa ne sme ostati spregledan«

Kako se dolgotrajna oskrba udejanja v resničnem življen...

Med ljubeznijo in nemočjo: resnična izkušnja hčerke, ki se sooča z demenco pri mami

Bolezen Marijine mame je sprva napredovala počasi. V dr...

[Sobota, 27. 9.] Vabljeni k ogledu oddaje AH, TA LETA! na 1. programu TV Slovenija

Učimo se lahko vedno in povsod, kajti učenje niso samo ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.