Kuhinjski triki, ki vam bodo prišli zelo prav

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: M. L. | 19.9.2023
Največkrat za težavo, ki nastane, obstaja lahka rešitev. In nič drugače ni v kuhinji. Kuhinjski triki, katere smo zbrali, so enostavni, pa vendar so nepoznani. Preberite jih in delite z ostalimi tudi vi!
	Leseno desko očistite s soljo in limono. (foto: Freepik.com)
Leseno desko očistite s soljo in limono. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kako odpreti pistacijo?
Vrečka okusne pistacije je drag priboljšek, zato se tisti, ki jo obožujemo in si jo včasih privoščimo, trudimo, da bi odprli vsako, tudi tiste, ki imajo le majceno odprtino. Največkrat si v ta namen polomimo nohte, poskušamo z zobmi. No, rešitev je povsem preprosta. Vzemite polovico lupine pistacije, vtaknite jo v odprtino druge pistacije, obrnite in pistacija bo odprta!

Jajčna lupinica
Se tudi vam večkrat zgodi, da ko odprete surovo jajce, vanj pade droben košček lupinice. In ko poskušate to odstraniti, se vam spretno izmika. Naslednjič zmočite prst pod vodo. Jajčna lupinica ne bo zbežala, odstranili jo boste lahko brez večjih težav.

Zažgan lonec? Nikar ga ne zavrzite.
Prav vsakemu se kdaj zgodi, da se jed prismodi. Včasih tudi tako močno, da na prvi pogled lonec ali ponev sodi samo še na odpad. Ampak, ni tako. Še vedno lahko svojo posodo rešite. Povsem preprosto. Zažgani del posode poškropite s sredstvom za čiščenje pečice, pustite nekaj časa (preberite navodila), nato očistite in lonec prekuhajte. Sredstva za čiščenje pečice so največkrat strupena, zato je pomembno, da po čiščenju v lonec nalijete vodo in jo nekaj minut prekuhavate na štedilniku. In lonec je rešen!

Kako kristalizirani med vrniti v tekoče stanje?
Povsem enostavno. V loncu zavrite vodo, jo odstavite in vanj za 15 minut potopite kozarec z medom. Kristalčki bodo izginili, med bo spet v tekočem stanju. Toda, pozor, voda ne sme biti prevroča, lahko ima največ 40 stopinj Celzija, da med ne izgubi hranljivih snovi.

Kako očistiti madeže na leseni deski in jo razkužiti?
Lesena deska se navadno v kuhinji uporablja za rezanje mesa, mesnin, sira, zelenjave. Na njej ostanejo madeži, težko jo očistimo, v pomivalni stroj ne sodi, ker lahko poči. Očistite in razkužite jo lahko povsem preprosto. Po njej natresite kuhinjsko sol, jo vtrite, nato pa pokapajte še z limoninim sokom in dobro zdrgnite z grobo gobico za posodo. Po čiščenju jo dobro operite.

Kako uporabiti prezrelo sadje?
Še vedno včasih ne najdemo druge rešitve, kot da prezrelo sadje vržemo na kompostnik. Da bi se temu izognili, lahko sadje, ki postaja prezrelo, enostavno narežete, olupite, če je potrebno, odstranite mesta, ki so že gnila, shranite v prozorne vrečke in zamrznite. Uporabite ga lahko za kompote ali sadne kolače.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Babičini triki za zdrave, krepke in sijoče lase

Preverite recepte za negovalne kure za lase, da bodo va...

Kako preprečiti kalcinacijo žil?

Če z leti v kosteh izgubljamo kalcij, se po drugi stran...

Prekomerna izpostavljenost soncu je dejavnik tveganja za vse vrste kožnega raka

Bližajo se topli meseci leta. Na NIJZ zato želijo ob Dn...

Intervju: "To je starost, ko pridemo do točke brez vrnitve, kar se tiče višine pokojnine."

"Če varčujemo, nas bo čas bogato nagradil. Če pa vse ži...

AMERIŠKI SLAMNIK - krepi imunski sistem, pomaga v boju z virusi in okužbami

Pod drobnogled smo vzeli ameriški slamnik ali ehinacejo...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

7 zdravstvenih razlogov ZA uživanje v seksu

Seks ni samo v užitek, ampak znanstveno dokazano izbolj...

Vse dobre lastnosti limone

Nepogrešljiva je v vsaki kuhinji, uporabljate jo lahko ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.