Modni namig: Kaj obleči za posebne priložnosti v decembru?

Moj čas > Moda | piše: Tina Martinec Selan | 9.12.2022
Vas v decembru čaka kakšna posebna priložnost? Se odpravljate na poslovno večerjo, v opero ali balet, na novoletno zabavo? V prispevku boste našli nasvete, kako se primerno in modno urediti.
Če smo povabljeni na zabavo, ples ali drugo svečano priložnost, je prav, da razmislimo o tem, kakšen kodeks oblačenja se zahteva od nas. (Foto: Freepik.com)
Če smo povabljeni na zabavo, ples ali drugo svečano priložnost, je prav, da razmislimo o tem, kakšen kodeks oblačenja se zahteva od nas. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Zakorakali smo v zadnji mesec v letu, ko nas verjetno čaka kar nekaj priložnosti, ko bi radi še posebej zasijali. Morda se odpravljate na koncert, operno ali baletno predstavo, v gledališče, na večerjo ali na zabavo ob dobri hrani in pijači. Kaj obleči, da bomo priložnosti primerni ter da bomo na primeren način obeležili čas praznovanj?

Svečane priložnosti kličejo po elegantnem oblačenju
Če smo povabljeni na zabavo, ples ali drugo svečano priložnost, je prav, da razmislimo o tem, kakšen kodeks oblačenja se zahteva od nas. Svečane priložnosti v večernem času namreč zahtevajo, da se zanje uredimo malce drugače in malce bolj kot za dnevne opravke. Kaj to pomeni?

Dame naj izberejo kakšno lepo obleko, kostim ali dvodelni komplet hlač ali krila z bluzo. Zelo lepe so tudi svečane pletenine z našitimi bleščicami ali svetlečimi nitkami, ki se v soju večera romantično lesketajo. Kdaj pa bomo posegle po nečem svetlikajočem, če ne prav v decembrskem času? Praznični čas je zelo primeren za kanček bleščavosti, pazimo le na to, da bo svetleč kos en sam in da ga bomo uravnotežili z ostalimi kosi, ki ne bodo preveč 'glasni'.

K večernemu dogodku, še zlasti, če gre za obisk kulturne ustanove, spadajo tudi tanke hlačne nogavice in elegantni čevlji (če imajo pete, toliko bolje). Ne pozabimo na primerno torbico, ki ne sme biti dnevna, to pomeni, da ne sme biti prevelika. Naj bo majhna in elegantna, lahko je pisemska, ki jo nosimo v rokah, ali ima tanek trakec – tako torbico lahko nosimo preko ramena ali trakec nosimo diagonalno preko telesa.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Sometimes you just have to throw on a sparkly gown and go to a party! . #gala #party #dressedup #fashionbloggerover40 #rfconvention2019 #sparkly

A post shared by Tania Stephens (@50isnotold) on

Ličenje in frizura
K elegantni opravi spada tudi urejena frizura ter okusno naličen obraz. Če si močneje poudarimo oči, naj bodo ustnice naličene v nežnem in nevtralnem tonu. Če pa izberemo opaznejšo šminko, so oči tiste, ki ustnicam prepustijo vse govorjenje. Lasje naj bodo oprani in stilirani, če imamo dolge, pa lepo počesani ali celo speti. Ker so trenutno za dame vseh starosti zelo modni najrazličnejši lasni dodatki, si lahko v lase zapnemo tudi kakšno okrasno sponko ali frizuro popestrimo s svetlikajočim, žametnim ali satenastim obročem za lase.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

WEIHNACHTEN 🎄 WEIHNACHTEN 🎄 Seit Jahren habe ich wieder einen eigenen Weihnachtsbaum 🎄. Früher habe ich immer bei meinen Eltern die Festtage gefeiert. Meine Mutti hatte immer den schönsten Weihnachtsbaum, den ich kannte. Da sie im letzten Jahr verstorben ist, war es mir im letzten Jahr überhaupt nicht nach Weihnachten zumute. Gestern überkam mich das Gefühl, unbedingt einen Weihnachtsbaum 🎄 in diesem Jahr aufzustellen - vielleicht ein bisschen an Erinnerung an früher... ❣🎄❣🎄. . . . #weihnachten #weihnachtsbaum #weihnachtsdeko #ladyinred #spitzenkleid #roteskleid #womanwithstyle #elegantlady #lady_50plus #fashionblogger_de #influencer #instagood #picoftheday #styleblogger #styleover40 #styleover50 #einfachgutaussehen

A post shared by LADY 50plus by Martina Berg (@lady_50plus) on

Ne pozabimo na kakšen kos nakita. Manj je več, tako da en večji, izrazitejši kos nakita pomeni, da so ostali kosi zelo neopazni, nežni ali pa jih celo izpustimo. Za konec dodajmo kapljico najljubšega parfuma, ki bo poskrbel za prijetno vzdušje, ker pa si ljudje vonje zelo zapomnimo, vas bo njegov vonj še dolgo spominjal na lep večer.

Kaj pa moški?
Gospodje za obisk svečane večerje ali prireditve v kulturnem hramu izberejo lepo temno dvodelno obleko, ki je lahko tudi tridelna, to pomeni, da vključuje tudi brezrokavnik iz enakega materiala. Zraven spada svetla (najvarnejša izbira je bela) srajca z dolgimi rokavi ter elegantna kravata.

Pri kravatah velja, da je najlepše, če je za zvečer enobarvna ali ima droben, ne preveč opazen vzorec. Šaljivim vzorcem ali reklamnim napisom se za zvečer izognemo, kar velja tudi za majice z napisi, debele pletenine ali celo kavbojke – te za svečano priložnost nadomestimo s hlačami. Tudi gospodje morajo paziti na izbiro pravih čevljev, ki so za zvečer usnjeni, s tankim podplatom in običajno črne barve.

Če vas zanima še več, kliknite tukaj

Svetovalka za celostno podobo Tina Martinec Selan pa je za vas dosegljiva tudi na telefonu: 031 802 351 in elektronski pošti: info@odglavedopet.si

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Astro napoved: Kaj vas čaka ta teden (15.4. - 21.4.2024)?

Začetek tedna bo obarvan z energijo Sonca v znamenju ov...

BALDRIJAN: zmanjšuje tesnobo, pomirja, lajša bolečine, deluje proti nespečnosti...

Baldrijan (znanstveno Valeriana officinalis), se zaradi...

TELOVADIMO: Vaje za mobilnost in gibljivost (VIDEO)

Dandanes se srečujemo z vse večjo problematiko omejene ...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.