NUMEROLOGIJA: Napoved za oktober

Oktober prinaša meglo, sončna toplota pojema, veter vrtinči odpadle liste in tako nas bo, v primerjavi s septembrom zavrtel tudi ta miren mesec. Vsega po malem. Mesec nosi zapis števila 10 in z univerzalnim številom leta 2017, ki je tudi 10, prinaša s seboj okrepljeno število 20, oziroma 2.
Oktober v sebi ne nosi veliko premikov. (foto: pexels.com)
Oktober v sebi ne nosi veliko premikov. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Kaj je drugače? V septembru smo imeli možnost, da nekatere zadeve uredimo z novim pogledom in energijo, da uresničimo ideje in smelo zakorakamo v jesen. Oktober pa nas bo usmeril vase, na naš notranji občutek in sodelovanje z drugimi bo boljše tam, kjer so v odnosu mirne energije. Privoščite si malce predaha.

Ko nekaj načrtujemo, se dostikrat naš notranji občutek pojavi že prej. Nekateri kljub opozorilom rinemo z glavo skozi zid, drugi pa ta notranji občutek upoštevamo in zbiramo moči za premik. Število 2 ima vedno težnjo, da se poveže z drugimi, zato razmislite, s kom bi lahko poslovno sodelovali in kakšna bi bila vaša pozicija v skupnem poslu. Pazljivo načrtujte izdatke, saj oktober ni najboljši mesec za porabo denarja, če cilj ni jasen.

Na osebnem področju se moramo vprašati, kdo sem jaz v nekem odnosu. Zakaj se vedno prilagajam? V tem mesecu prisluhnimo, kaj nam sporočajo naši najbližji in prijatelji. Malce se usmerimo vase in pretehtajmo naš način izražanja čustev in pripadnosti. Če jemljemo odnose za samoumevne, moramo nekaj spremeniti. Če nas drugi jemljejo za samoumevne, je sprememba še bolj nujna.

Mesec ne nosi v sebi velikih premikov, zato ponotranjite pričakovanja in zbirajte ustvarjalne moči za november. Oktober je kaplja energij, ki nam bodo vladale v letu 2018, ko se bo v izračunih pojavljalo tudi mojstrsko število 11, ki prinaša s seboj posebne izzive, saj se bomo ukvarjali tudi s tistimi odnosi in zadevami, ki smo jih do sedaj pometali pod preprogo ali pa naivno pričakovali, da se bodo uredili sami od sebe.

Kako izražam ljubezen? Kako sprejemam ljubezen? Če je nežna in tolažilna, nam je v oporo. Kadar se soočamo z merjenjem moči v odnosu in to zamenjujemo za ljubezen, moramo pogledati vase, zakaj dopuščamo kontrolo in pokroviteljstvo. V tem mesecu bodimo prijazni do drugih in malce odpuščanja tudi ne bo škodovalo. Tudi do sebe bodimo bolj prizanesljivi, kajti v odnos ne moremo dati nič, če ne sprejemamo sebe v celoti. Besede tega meseca so: poslušam, občutim, opazujem, podpiram, povezujem, usklajujem, zaupanje, nežnost, pozornost, naklonjenost, nega, skrb, podpora….

Na trenutke se bomo počutili malce izgubljene v času in prostoru in naravnati bomo morali naš notranji kompas za premik v katerokoli smer. Ni čas, da bi na silo poskušali karkoli, kajti »tako znotraj, kot zunaj« bo zelo pomembno in komunikacija z drugimi naj nosi v sebi nek cilj, ne zgolj poskušanje reševati odnos, ki ga ni ali pa se ne razvija. Navadite sebe in druge, da beseda »NE« ni sovražnost, temveč izbira in da je svobodno odločanje pomembno za usklajene energije našega napredka. Negujte samospoštovanje. Ljubeznivo postavljajte meje.

Kaj bom naredil zase, da bom imel energijo za druge?
Sproščujoča kopel, inventura leta, kratka očiščevalna dieta ali post in pitje toplih napitkov… Jejte le, ko ste lačni. Poskrbite za prijetne energije doma in na delovnem mestu. Zelo pomembno je, da okrog sebe naredite red in ga tudi vzdržujete. Odstranite lovilce prahu in razbremenite police bivalnih prostorov. Pojdite na kakšno kavo z dobrim prijateljem, ki ga že dolgo niste videli ali slišali. Umaknite se pred truščem in razburjenji, vzemite si kakšno urico zase, hodite malce prej spat.

Pomembno je, da si v tem mesecu ne postavljamo rokov, ki jih ne moremo uresničiti. Ne bodite ves čas dosegljivi za druge, temveč več časa namenite ljudem, ki z vami živijo. Pojdite na sprehod pred spanjem, začutite pod nogami šumeče jesenske liste in prisluhnite zvokom narave. Preberite kakšno knjigo in uživajte v prijetni glasbi. Privoščite si kakšen kozarec vina ob topli svetlobi sveče in zganjajte romantiko, če ste že malce pozabili, kaj je to.

Barve v oktobru so tople in predvsem oranžna nam bo prijala. Hrana naj bo lahka … korenje, buče, sok pomaranče … Poskrbite za dober pretok tekočin v telesu in pazite, da boste imeli tople noge.

Pregovor meseca: »Preden bi zgradil zid, bi hotel vedeti, kaj bom zazidal znotraj obzidja in kaj bo ostalo zunaj.« (R. Frost)

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Metka Klevišar: Kako sem se znašla sama?

Včeraj mi je nekdo postavil to vprašanje. Ali pogrešam ...

Revmatoidni artritis: kako se znebiti prvih znakov?

Revmatoidni artritis je avtoimuna bolezen brez pojasnje...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Astro napoved: Kaj vas čaka ta teden (15.4. - 21.4.2024)?

Začetek tedna bo obarvan z energijo Sonca v znamenju ov...

BALDRIJAN: zmanjšuje tesnobo, pomirja, lajša bolečine, deluje proti nespečnosti...

Baldrijan (znanstveno Valeriana officinalis), se zaradi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.