Najbolj zdrav kruh: čisti telo strupov in topi maščobo!

V prispevku boste našli recept za najbolj zdrav kruh na svetu. Z njim boste končno lahko živeli zdravo, hujšali in si izboljšali počutje!
Pripravite si zdravi kruh, ki krepi kri in pomaga pri hujšanju. (foto: pexels.com)
Pripravite si zdravi kruh, ki krepi kri in pomaga pri hujšanju. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ta recept za kruh ne vsebuje moke, je pa zelo bogat s proteini, vitamini, aminokislinami, zdravimi maščobami, minerali in je primeren za vsakogar. Kruh stimulira proizvajanje rdečih krvničk in povečuje raven hemoglobina. To pomeni, da krepi kri, preprečuje anemijo, pospešeno pa tudi razstruplja telo strupenih toksinov, znižuje raven nevarnega holesterola, odličen je tudi kot preventiva proti sladkorni bolezni, aterosklerozi, je odličen za vse, ki hujšajo.

Kako ga pripraviti?
Potrebovali boste 300 gramov pšenice, 100 gramov ovsenih kosmičev, dve žlički sezama, dve žlički lanenih semen, dve žlički sončničnih semen, sol, malce kvasa in 50 ml vode.

Priprava kruha vam bo vzela nekaj več časa, ampak se vam splača. Najprej natresite v posodo pšenična zrna, prelijte jih z vodo in pustite tri dni na sobni temperaturi, za vzklijejo. Menjajte vodo, da se ne bodo pokvarili. Lahko pa proces skrajšate in v trgovini kupite že pripravljene pšenične kalčke.

Kalčke nato odcedite in zmešajte z mešalnikom. V to maso dodajte ovsene kosmiče, ki ste jih predhodno namočili v topli vodi. Nato dodajte še semena sončnice, lanu in sezama.

V toplo vodo dajte malce kvasa, ko ta naraste, ga zamešajte preostali masi. Dodajte še nekaj soli, dobro premešajte, nato pa maso nadevajte v pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem. Postavite na toplo za pol ure, da kvas vzhaja.

Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija in pecite kruh 45 minut. Pečenega ohladite in poskusite! Dober tek!

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Seznam za spomladansko čiščenje: kaj vse očistiti, česar pozimi niste

Ko se narava prebudi, sončni žarki osvetlijo tudi kotič...

Ko se žile mašijo

V Sloveniji zaradi bolezni srca in ožilja doleti nenadn...

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Udobje in varnost s pravo izbiro pripomočkov za stomo

Življenje s stomo prinaša številne izzive, tako fizične...

Kako zmanjšati utrujenost oči pri dolgotrajnem gledanju v zaslon

Dolgotrajna uporaba digitalnih naprav, kot so računalni...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Katere dokumente moramo vedno hraniti?

Ali imate v predalu kup računov, pogodb, dokumentov, po...

Vrt v aprilu – mesec sajenja, setev in prvih pridelkov

April je eden najbolj živahnih mesecev za vse ljubitelj...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Zaščitite se pred pnevmokoknimi okužbami: brezplačno cepljenje v ZD Ljubljana

Zdravje je eno samo, zato je pomembno, da zanj skrbimo ...

Kako izbrati prava sončna očala za zaščito vaših oči

Zaščita oči pred škodljivimi učinki sončne svetlobe je ...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2025

Med prebivalci Slovenije se močno povečuje delež posame...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.