Najboljši recept za osvežilno pomladno pecivo

Naredite okusno in osvežilno pogačo s skuto in snegom. Recept je preprost, pecivo je hitro narejeno in tudi hitro pospravljeno, saj je božanskega okusa!
Pripravite okusno skutino pecivo. (foto: Slonček Fala)
Pripravite okusno skutino pecivo. (foto: Slonček Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za testo potrebujete 1 kocka kvasa Fala za sladka testa, 50 dag moke, 2 dl mleka, 0,5 dl soka pomaranče, 8 dag masla, 5 dag sladkorja, 2 rumenjaka, 1 mala žlička soli

Za nadev potrebujete 5 beljakov, 50 dag skute, 10 dag sladkorja, 20 dag šipkove marmelade.

Kvas Fala za sladka testa raztopite v mlačnem mleku in ga prilijete presejani moki. Dodate ostale sestavine, razen masla in zamesite testo. Najprej mešate na nizki hitrosti, nato na najvišji in počasi dodajate na lističe narezano maslo. Testo prestavite v posodo za vzhajanje (ali kakšno drugo, ki jo pokrijete s plastično folijo) in jo postavite na toplo, da vzhaja.

Preberite tudi: KUHALNICA: Sočne jabolčne rezine

Med vzhajanjem pripravite nadev: beljakom med stepanjem počasi dodajate sladkor, da dobite trd sneg, tega pa vmešate v skuto.

Vzhajano testo razvaljate na velikost pekača, premažete z domačo marmelado in to prekrijete s pripravljenim nadevom iz skute. Pustite 15 minut, da ponovno vzhaja, potem pa prestavite v vročo pečico in pečete 10 minut pri 220 oC, nato temperaturo znižate na 180 oc in pečete nadaljnjih 30-40 minut, da se lepo zapeče.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.