Najboljši recept za osvežilno pomladno pecivo

Naredite okusno in osvežilno pogačo s skuto in snegom. Recept je preprost, pecivo je hitro narejeno in tudi hitro pospravljeno, saj je božanskega okusa!
Pripravite okusno skutino pecivo. (foto: Slonček Fala)
Pripravite okusno skutino pecivo. (foto: Slonček Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za testo potrebujete 1 kocka kvasa Fala za sladka testa, 50 dag moke, 2 dl mleka, 0,5 dl soka pomaranče, 8 dag masla, 5 dag sladkorja, 2 rumenjaka, 1 mala žlička soli

Za nadev potrebujete 5 beljakov, 50 dag skute, 10 dag sladkorja, 20 dag šipkove marmelade.

Kvas Fala za sladka testa raztopite v mlačnem mleku in ga prilijete presejani moki. Dodate ostale sestavine, razen masla in zamesite testo. Najprej mešate na nizki hitrosti, nato na najvišji in počasi dodajate na lističe narezano maslo. Testo prestavite v posodo za vzhajanje (ali kakšno drugo, ki jo pokrijete s plastično folijo) in jo postavite na toplo, da vzhaja.

Preberite tudi: KUHALNICA: Sočne jabolčne rezine

Med vzhajanjem pripravite nadev: beljakom med stepanjem počasi dodajate sladkor, da dobite trd sneg, tega pa vmešate v skuto.

Vzhajano testo razvaljate na velikost pekača, premažete z domačo marmelado in to prekrijete s pripravljenim nadevom iz skute. Pustite 15 minut, da ponovno vzhaja, potem pa prestavite v vročo pečico in pečete 10 minut pri 220 oC, nato temperaturo znižate na 180 oc in pečete nadaljnjih 30-40 minut, da se lepo zapeče.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.