Največje napake, ki jih počnemo pri pranju perila, so ...

Moj dom in vrt > Praktični nasveti | piše: M. L. | 29.2.2024
Če niste zadovoljni z opranim perilom, potem zagotovo delate napake pri pranju. Ali uporabljate preveč praška za perilo? Katere napake še nehote počnete? Preberite prispevek!
Dovolj je čajna žlička praška, da se perilo opere. (foto: Freepik.com)
Dovolj je čajna žlička praška, da se perilo opere. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Preveč praška
Ena največjih napak, ki jo počne večina je, da pri pranju perila uporablja preveč pralnega praška. Ali ste vedeli, da je dovolj, če na poln stroj perila dodate le eno čajno žličko praška? Da, res je. Da je potrebno uporabljati večje količine praška, so le zvijače proizvajalcev, ki ga seveda želijo prodati čim več!

Predpranje in prašek
Ali tudi pri programu, ki ima predpranje, nasujete pralni prašek? Brez pomena. Voda je takrat še premalo segreta, da bi prašek sploh lahko deloval. Zato ne izpolnjuje svoje naloge ampak le odteče v naravo. Pri predpranju vam torej ni potrebno uporabljati praška.
 
PREBERITE TUDI: Neverjetno! 7 nenavadnih (in poceni) načinov, s katerimi se lahko lotite čiščenja umazanije

Odstranjevanje madežev
Ne dodajajte sredstva za odstranjevanje madežev v dozirno posodico pri pralnemu stroju. Tako ne boste dosegli želenega učinka. Preden oblačilo operete, nanesite nekaj sredstva direktno na madeže, počakajte nekaj minut in nato operite.

Uporabljate mehčalec?
Če še vedno uporabljate mehčalec, vam po prebranem morda ne bo več do tega. Mehčalec se v stroj s perilom izlije šele proti koncu pranja. Zaradi tega oblačila dišijo, so mehka. Pa še nekaj je. Mehčalec se ne spere, ostaja na perilu. Tega pa potem nanesete direktno na kožo.

Če želite, da je perilo bolj mehko, dodajajte raje alkoholni kis. Tega dodajte direktno v boben, pred pranjem. Dovolj je, če ga dodate deciliter.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

TELOVADIMO: Vaje za mobilnost in gibljivost (VIDEO)

Dandanes se srečujemo z vse večjo problematiko omejene ...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Metka Klevišar: ŽAL POGOSTO SPREGOVORIMO PREPOZNO

Na to me je včeraj spomnila bralka v komentarju, ki se,...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Astro napoved za vsa znamenja: Kaj vas čaka ta teden (8.4. - 14.4.2024)?

Sonce in Venera v znamenju ovna vas bosta ščitila pred ...

Premagajte težave z ožiljem s kompresijskimi nogavicami OFA 365

Težave z žilami na nogah so zelo pogost pojav, vzrok za...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.