Največje napake, ki jih počnemo pri pranju perila, so ...

Moj dom in vrt > Praktični nasveti | piše: M. L. | 29.2.2024
Če niste zadovoljni z opranim perilom, potem zagotovo delate napake pri pranju. Ali uporabljate preveč praška za perilo? Katere napake še nehote počnete? Preberite prispevek!
Dovolj je čajna žlička praška, da se perilo opere. (foto: Freepik.com)
Dovolj je čajna žlička praška, da se perilo opere. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Preveč praška
Ena največjih napak, ki jo počne večina je, da pri pranju perila uporablja preveč pralnega praška. Ali ste vedeli, da je dovolj, če na poln stroj perila dodate le eno čajno žličko praška? Da, res je. Da je potrebno uporabljati večje količine praška, so le zvijače proizvajalcev, ki ga seveda želijo prodati čim več!

Predpranje in prašek
Ali tudi pri programu, ki ima predpranje, nasujete pralni prašek? Brez pomena. Voda je takrat še premalo segreta, da bi prašek sploh lahko deloval. Zato ne izpolnjuje svoje naloge ampak le odteče v naravo. Pri predpranju vam torej ni potrebno uporabljati praška.
 
PREBERITE TUDI: Neverjetno! 7 nenavadnih (in poceni) načinov, s katerimi se lahko lotite čiščenja umazanije

Odstranjevanje madežev
Ne dodajajte sredstva za odstranjevanje madežev v dozirno posodico pri pralnemu stroju. Tako ne boste dosegli želenega učinka. Preden oblačilo operete, nanesite nekaj sredstva direktno na madeže, počakajte nekaj minut in nato operite.

Uporabljate mehčalec?
Če še vedno uporabljate mehčalec, vam po prebranem morda ne bo več do tega. Mehčalec se v stroj s perilom izlije šele proti koncu pranja. Zaradi tega oblačila dišijo, so mehka. Pa še nekaj je. Mehčalec se ne spere, ostaja na perilu. Tega pa potem nanesete direktno na kožo.

Če želite, da je perilo bolj mehko, dodajajte raje alkoholni kis. Tega dodajte direktno v boben, pred pranjem. Dovolj je, če ga dodate deciliter.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

6 znakov, da vaš metabolizem deluje prepočasi

V prispevku boste našli šest izrazitih znakov, ki nakaz...

9 koristnih nasvetov, kako se spoprijeti s kronično boleznijo

Življenje s kronično boleznijo prinaša nešteto izzivov,...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Živilo, ki preprečuje vnetje grla, zdravi prehlad, odvaja odvečno vodo iz telesa ...

Del te zdravilne zelenjave največkrat zavržemo in se ni...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.