Prva stvar, ki jo morate vedeti pri strojnem pomivanju posode je ta, da so programi zelo pomembni. Če boste oprali umazane lonce, potem vključite najdaljši program. Če boste oprali kozarce in krožnike, ki ste jih prej splaknili, je zadosti, če priključite najkrajši program. Če v stroju operete kristalne kozarce, sklede in porcelan, je zelo pomembno, da vključite program za občutljivo posodo.
Poleg teh navodil, pa je dobro upoštevati tudi sledeče:
- Če imate srebrni jedilni pribor ali posode iz nerjavečega jekla, jih previdno zložite. Če se bodo dotikali drug ob drugega, lahko pride do kemijske reakcije in nastali bodo madeži.
- Lonce, umazane sklede in ostalo zelo zamazano posodo perite na spodnji polici pomivalnega stroja, ker je tam pranje intenzivnejše.
- Majhne krožnike in lončke perite na zgornji polici.
- Težke lonce in ostalo težko posodo razporedite na stran spodnje police.
- Posoda, ki jo zložite v pomivalni stroj, naj se med sabo ne dotika, saj bi to lahko povzročilo, da ne bo dobro oprana.
- Majne delce zložite kar v posodico za jedilni pribor.
PREBERITE TUDI: Neverjetno! 7 nenavadnih (in poceni) načinov, s katerimi se lahko lotite čiščenja umazanije Predmeti, ki v pomivalni stroj ne spadajo: - Ne perite v njem nožev, saj se bodo tako hitreje skrhali.
- Baker in bron bosta v stroju potemnela.
- Leseni kuhinjski pripomočki in deske se bodo deformirale in počasi razpadle. Deske se vam bodo preklale na polovico.
- Lito železo bo počasi pričelo rjaveti.
- Posoda, ki ima prilepljen ročaj, pokrovke, ki imajo prilepljeno ročko, bodo počasi odpadli.
- Pozlačen jedilni pribor bo počasi spremenil barvo.
- Kristal se bo hitreje polomil .
- Stekleni kozarci bodo postali motni.