Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? Popolnoma enostavno ga lahko naredite doma. Preberite nekaj skrivnosti, ki naredijo testo še bolj okusno, še bolj hrustljavo!
S preprostim trikom je lahko pica še boljša. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
S preprostim trikom je lahko pica še boljša. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tudi pri pripravi testa za pico je dovolj, da poznate nekaj majhnih skrivnosti in pica bo veliko bolj okusna.

Za dobro testo potrebujete kvas, ščepec sladkorja, malce mleka. Kvas vzhajate, nato ga vmešate v pol kilograma moke, ki ste ji dodali sol po okusu. V jamico na sredini pa prej vlijte še dve žlici oljčnega olja. Mešate testo in po potrebi dodajate še toplo vodo, da dobite testo, ki se ne lepi za prste. Nato pustite, da vzhaja, preden ga razvaljate, pa namažete še s stopljenim maslom.

V testo pa lahko dodate še druge majhne skrivnosti, ki ga obogatijo in naredijo še boljši okus. Ko dodajate kvas, lahko v jamico, ki ste jo naredili v moki, dodate še smetano iz mleka, ki ste jo zbirali. Dodajte približno tri žlice takšne smetane. Če je nimate, lahko dodate tudi tri žlice kisle smetane ali jogurta. Vsi ti dodatki testo izboljšajo.

Pa dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Premagajte težave z ožiljem s kompresijskimi nogavicami OFA 365

Težave z žilami na nogah so zelo pogost pojav, vzrok za...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.