Na portalu LifePressMagazine.com smo našli super recept za pripravo domačega kisa. Povsem enostavno je.
Jabolčni kis, ki ga lahko uporabljate tako pri hrani, kot tudi za čiščenje stanovanja ali za obkladke, uporabite kar iz jabolčnih odpadkov, kot so olupki, ogrizki.
Potrebujete torej jabolčne ostanke, sladkor in vodo.
Najprej dajte v večji stekleni kozarec jabolčne ostanke, nato pa jih zalijte z vodo, v kateri ste stopili sladkor. Na liter vode uporabite dve žlici sladkorja. Sladkor stopite v vodi, šele nato prelijte čez jabolčne ostanke. Vodo nalijte do vrha oziroma, da popolnoma prekrije jabolka. Nato kozarec zaprite z bombažno krpico in elastiko. Pokrovčka ne smete dati, zmes mora imeti zrak in mora 'dihati'.
Kozarec postavite na temno in hladno, pustite štiri do šest tednov. Nato pa precedite v steklenico. Če se vam zdi, da jabolčni kis ni dovolj močan, mu dodajte še malce sladkorja, da spet fermentira.
Tako enostavno je!