Naredite sami: Jabolčni kis

Saj veste, da je tisto, kar je domače, tudi bolj zdravo in okusnejše. Če pa naredimo sami, pa toliko boljše!
Sami lahko naredite domači jabolčni kis. (foto: FreeDigitalPhotos,net)
Sami lahko naredite domači jabolčni kis. (foto: FreeDigitalPhotos,net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Na portalu LifePressMagazine.com smo našli super recept za pripravo domačega kisa. Povsem enostavno je.

Jabolčni kis, ki ga lahko uporabljate tako pri hrani, kot tudi za čiščenje stanovanja ali za obkladke, uporabite kar iz jabolčnih odpadkov, kot so olupki, ogrizki.

Potrebujete torej jabolčne ostanke, sladkor in vodo.

Najprej dajte v večji stekleni kozarec jabolčne ostanke, nato pa jih zalijte z vodo, v kateri ste stopili sladkor. Na liter vode uporabite dve žlici sladkorja. Sladkor stopite v vodi, šele nato prelijte čez jabolčne ostanke. Vodo nalijte do vrha oziroma, da popolnoma prekrije jabolka. Nato kozarec zaprite z bombažno krpico in elastiko. Pokrovčka ne smete dati, zmes mora imeti zrak in mora 'dihati'.

Kozarec postavite na temno in hladno, pustite štiri do šest tednov. Nato pa precedite v steklenico. Če se vam zdi, da jabolčni kis ni dovolj močan, mu dodajte še malce sladkorja, da spet fermentira.

Tako enostavno je!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Sivka - dišeča lepotica, ki lajša stres, depresijo, nespečnost, glavobole ...

Spoznajte sivko in njene izjemne pozitivne učinke na zd...

Proti prehladom: 4 najmočnejši naravni antibiotiki in dokazi, zakaj delujejo

Spoznajte 4 najmočnejše naravne antibiotike, ki nam jih...

Kako se znebiti znojnih madežev na oblačilih?

Predstavljamo vam pet učinkovitih trikov, s katerimi se...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

7 pravil zdravega in srečnega staranja

Tudi starost je lahko čudovit in nezamenljiv del življe...

Razkritje: Oblika penisa je pomembnejša od velikosti!

Po daoistični filozofiji za najboljšo obliko penisa vel...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Trik, s katerim bo perilo spet snežne belo!

Pozabite na kemikalije in na belilo za perilo. Popolnom...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

10 znakov, ki kažejo, da vas oseba izkorišča

Nihče ne želi biti v odnosu izkoriščen – izkoriščanje n...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.