Naredite sami: Jabolčni kis

Saj veste, da je tisto, kar je domače, tudi bolj zdravo in okusnejše. Če pa naredimo sami, pa toliko boljše!
Sami lahko naredite domači jabolčni kis. (foto: FreeDigitalPhotos,net)
Sami lahko naredite domači jabolčni kis. (foto: FreeDigitalPhotos,net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Na portalu LifePressMagazine.com smo našli super recept za pripravo domačega kisa. Povsem enostavno je.

Jabolčni kis, ki ga lahko uporabljate tako pri hrani, kot tudi za čiščenje stanovanja ali za obkladke, uporabite kar iz jabolčnih odpadkov, kot so olupki, ogrizki.

Potrebujete torej jabolčne ostanke, sladkor in vodo.

Najprej dajte v večji stekleni kozarec jabolčne ostanke, nato pa jih zalijte z vodo, v kateri ste stopili sladkor. Na liter vode uporabite dve žlici sladkorja. Sladkor stopite v vodi, šele nato prelijte čez jabolčne ostanke. Vodo nalijte do vrha oziroma, da popolnoma prekrije jabolka. Nato kozarec zaprite z bombažno krpico in elastiko. Pokrovčka ne smete dati, zmes mora imeti zrak in mora 'dihati'.

Kozarec postavite na temno in hladno, pustite štiri do šest tednov. Nato pa precedite v steklenico. Če se vam zdi, da jabolčni kis ni dovolj močan, mu dodajte še malce sladkorja, da spet fermentira.

Tako enostavno je!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

TELOVADIMO: Kako izboljšati gibljivost ramenskega obroča (+ video)?

Danes ima veliko ljudi bolečine v ramenskem obroču. Raz...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (14.10 - 20.10. 2024)?

Sonce se bo v tednu pred vami še nahajalo v znamenju te...

Mesec kibervarnosti posvečen smishingu: prevari z lažnimi SMS-sporočili za krajo podatkov

Vsako leto oktobra poteka kampanja ozaveščanja o nevarn...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Metka Klevišar: ZDRAVNIK, KI GA NOSIMO V SEBI

Medicina res veliko zmore, vedno več in tega smo lahko ...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Odličen recept: Mlečni kruh z drožmi

Mlečni kruh z drožmi je še posebej puhast in mehak. Sa...

Izšla je oktobrska revija Vzajemnost 2024

Ste med tistimi, ki v trgovini skrbno preberejo označbe...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (7.10 - 13.10. 2024)?

Odnosi bodo z energijo Sonca v znamenju tehtnice skladn...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.